KIRIKU VÕITLUS BOLTIGA Tartu Pauluse kiriku õpetaja: et väravast sisse saada, tõstsin tõuksid ühele ja teisele poole väravat! (1)

Ketlin Kruse
, reporter
Copy
Tartu Pauluse kiriku ees olevad tõukerattad.
Tartu Pauluse kiriku ees olevad tõukerattad. Foto: Kristjan Luhamets

Tartu Pauluse kiriku õpetaja Kristjan Luhametsa sõnul paigutab Bolt juba pikemat aega enda elektritõukerattad kiriku värava ette. «Loodame, et selliseid olukordi enam ei esine,» sõnas Bolt toimetusele pärast elektritõukside ümberpaigutamist.

Tartu Pauluse kirik on juba pikemat aega rinda pistnud värava ette pargitud Bolti tõukeratastega.

«Seda konkreetset väravat kasutavad pulma- ja matuseautod, mitmesuguste ürituste korral transpordiautod, samuti on seda kasutanud tuletõrjeauto,» räägib Pauluse kiriku õpetaja Kristjan Luhamets. «Eelmisel nädalal, kui oli vaja väravast sisse saada, tõstsin ma ise tõuksid ühele ja teisele poole väravat, et autoga läbi mahuks.»

Kiriku juhataja Pirjo Roots sõnas, et mõne nädala jooksul on värav tõukeratastega kinni pargitud juba neljal korral.

Tartu Pauluse kiriku ees olevad tõukerattad.
Tartu Pauluse kiriku ees olevad tõukerattad. Foto: Kristjan Luhamets

«Eelmisel nädalal ei olnud Bolt rahul, et me liiga sageli nende poole pöördume, sest «probleemiga tegeletakse». Täna toodi jälle uus rivi,» nentis Luhamets, jagades värava eest klõpsatud fotot. Tema sõnul on see juba aastaid kestnud probleem, millele lahendust ei paistnud olevat.  

Kui neljapäeva hommikul oli taas väravaesine tõukerattaid täis, siis ligi tund aega pärast Luhametsa Facebooki tehtud postitust paigutas Bolt enda tõukerattad siiski mõned meetrid eemale. «Mulle öeldi, et süsteemis tehti parandus ja edaspidi pannakse tõuksid mõned meetrid eemale, kus nad kedagi ei sega,» lisas Pauluse kiriku õpetaja.

Ka kiriku juhataja Pirjo Roots väljendas neljapäeva hommikul nördimust, et kuidas ei suudeta kahe nädalaga olukorda parandada. «Saatsin kolm e-kirja ja selgitasin Bolti keskkonnas, milleks seda väravat kasutatakse. Saatsin ka fotod,» nentis Roots. Vastuseks sai ta, et info edastatakse vastavale osakonnale. Nädal aega tagasi pöördus Roots ka Tartu linnavalitsuse poole.

«Ma saan aru, et see on hea koht, inimesed tulevad bussi pealt ja saavad tõukeratta võtta, aga tõepoolest, meil on vaja seda väravat. Kui matuseauto tuleb surnuga... See on absurd. Ma ei saa aru, kuidas nädalaid info ei liigu.»

Tartu Pauluse kirik
Tartu Pauluse kirik Foto: Margus Ansu

Bolt: loodame, et selliseid olukordi enam ei esine

Bolti tõukerataste suuna juht Aleksandr Lilišentsev kinnitas, et kiriku ette pargitud tõukerattad said mõne hetkega eemaldatud. «Oleme tõukerattad sealt eemaldanud ning tegime ka täpsustused meie meeskonnale juhistes, kuhu tõukerattaid asetada tuleks.»

Lilišentsev selgitas, et tõukerataste jaotusalad on kokku lepitud Tartu linnaga ning selles konkreetses asukohas peaks tõukerattad olema jäetud bussipeatuse ja kiriku värava vahelisele alale. «Vabandame veel kord ja loodame, et selliseid olukordi enam ei esine,» lisas ta.

Bolti tõukerattad. 
Bolti tõukerattad. Foto: Sander Ilvest
Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles