«Pisike tütar annab reisile mõnusalt värske perspektiivi.» Egert Milder põrutas kaheaastase lapsega kahekesi Gruusiasse (1)

Kristiina Reimand
, reporter/toimetaja
Copy

Hiljuti teise lapse isaks saanud muusik Egert Milder käis jaanuari lõpus oma tütre Milliga kahekesi reisil Roomas ja Marokos. Nüüd otsustasid isa ja tütar minna Gruusiat avastama. «Esimese lapse sündides teadsin, et enne kolmeaastaseks saamist pean talle seda Euroopa rõdu kindlasti näitama,» ütleb muusik.

«Ärkasime näiteks täna kell 7, sest läheme Milliga kahekesi reisile. Kaks tundi oli kodus aega ettevalmistusteks, aga hambaid pesta nagu ei jõudnudki,» kirjutas Egert nädal tagasi Instagrami postitatud pildi pealkirjas. Hambad said õnneks lennujaamas pestud ja lennuk viis reisisellid Gruusia pealinna Thbilisisse.

Miks just Gruusia? «See maa on meie pere jaoks olulisel kohal,» ütleb Egert. «Elasime abikaasaga siin kolm aastat, abiellusime siin ja esimese lapse sündides teadsin, et enne kolmeaastaseks saamist pean talle seda Euroopa rõdu kindlasti näitama.»

Egert tõdeb, et kuna see on juba teine reis, mis koos tütrega kahekesi ette sai võetud, siis üldjoontes oli teada, mis saama hakkab.

«Sõbrad on naljaga pooleks öelnud, et lapsega reisile minnes ei ole tegemist puhkusega, vaid lapse eest hoolitsemisega kuskil teises linnas. See võib küll tõele vastata, aga isiklikult ei ole ma kunagi reisilt just puhkust taga ajanud,» ütleb Egert ja lisab, et tema silmis on põhirõhk seiklusel ja millegi uue kogemisel.

«Kui üksi või abikaasaga on erinevates maailmajagudes juba käidud ja riike nähtud, siis pisike tütar annab reisile mõnusalt värske perspektiivi, sest pisikesed silmad märkavad midagi, mida suured silmad enam ei märka,» nendib muusik.

Egerti ja Milli reis on olnud täis erinevaid seiklusi: koos käidi vaatamas nii vaatamisväärsusi kui ka külastati kuulsat kohalikku väävlisauna.

Egert tunnistab, et loomulikult ei ole lapsega kahekesi reisida kõige kergem, sest pidevalt peab mitut tegevust korraga tegema ja samal ajal meele erksana hoidma, et midagi halba ei juhtuks.

«Tassima mitut kotti korraga ja hoidma vahel ka last samal ajal süles, aga elus on ikka nii, et ükski tõeliselt maagiline asi ei juhtu ilma raskusmomendita,» nendib muusik. «Nagu ei sünni laps ilma valu ja pingutuseta või tõeliselt ere mälestus ilma vaeva ja higita, ei teki meeldejääv reisikogemus ilma raskusteta.»

Egerti sõnul on lapsega kahekesi reisimise suur pluss see, et kellelegi pole oma rasket saatust kurta. «Lapsele ju ei kurda. Ja kui pole kellelgi kurta, siis pole need situatsioonid lõpuks pooltki nii hullud.»

Nagu öeldud, pole see sugugi esimene kord, kui Egert tütrega koos välisreisil käib. Tänavu jaanuaris kirjutasime, et Egert suundus koos Milliga nädalasele puhkusele, kus sai ära käidud nii Itaalia pealinnas Roomas kui Maroko linnades Marrakechis ja Essaouiras, millest viimane asub ookeani ääres.

«Kahe ja poole aastase lapsega reisile minna oli paras julgustükk, samas oli see üks parimaid nädalaid mu elus,» tõdes Egert Milder toona saates «Stuudio». Milderi ja tema tütre Milli reisiplaanid said alguse kodus ühiselt vaadatud basseinipildist.

KLÕPSUD 〉 Egert Milder käis tütrega kahekesi reisil: tahan praegu isana anda nii palju, kui ma suudan

Piret Järvis-Milderi ning Egerti perre sündis 21. märtsil teine laps, poeg, kes sai nimeks Max Milder.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles