«Me teadsime, mida olime teinud.» Elmar Vaher räägib avameelselt talle esitatud kahtlustustest (4)

Heveli Tuisk
, REPORTER- TOIMETAJA
Copy
23.03.2023. Tallinn. Elmar Vaher käis siseministeeriumis. Foto Eero Vabamägi, Postimees FOTO: Eero Vabamägi
23.03.2023. Tallinn. Elmar Vaher käis siseministeeriumis. Foto Eero Vabamägi, Postimees FOTO: Eero Vabamägi Foto: Eero Vabamägi

Kelmusele kaasa aitamises kahtlustatav endine politsei- ja piirivalveameti (PPA) direktor Elmar Vaher selgitas «Pealtnägijas», miks palgati ametlikult PPAsse tööle Eerik Heldna, kes tegelikult töötas hoopiski mujal. «See oli šokk, üllatusetaoline,» kommenteerib Vaher talle osaks saanud kinnipidamist.

Kolmapäeval lahati «Pealtnägijas» endise PPA direktori ümber lahvatanud skandaali, mis sai tegelikult vaikselt alguse juba siis, kui Kaitseväe luureteenistuses töötav, kuid dokumentide järgi ka PPAsse tööle vormistatud Eerik Heldna läks tegema pensioniavaldust, nõudes endale eripensioni, millele tal õigust ei olnud.

Saates räägib Vaher, et see oli tavapärane tööpäeva hommik, kui kaitsepolitsei (kapo) tuli teda kinni pidama, millele järgnes tema kabineti läbiotsimine ning hiljem tema ülekuulamine kapo majas. «Minus oli ka väike rahu, sest ma teadsin, mis me olime teinud,» ütleb Vaher. Ta ei olnud enda sõnul murelik, sest PPA oli edastanud selle probleemi juba siseministeeriumisse, kust toona olla väidetud, et kõik on hästi.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles