KOLM MEEST SAID ELUAEGSE ⟩ 12-aastane Adriana oli jõuguvägivalla ohver (5)

Inna-Katrin Hein
Copy
Rootsis Norsborgis kaotas 2. augustil 2020 jõugutulistamises elu 12-aastane Adriana. Pildil paik, kus kuulid teda tabasid. Inimesed tõid tema mälestuseks lilli ja küünlaid
Rootsis Norsborgis kaotas 2. augustil 2020 jõugutulistamises elu 12-aastane Adriana. Pildil paik, kus kuulid teda tabasid. Inimesed tõid tema mälestuseks lilli ja küünlaid Foto: © Xinhua via ZUMA Press/Scanpix

Rootsi Södertoni ringkonnakohus mõistis kolm meest eluks ajaks vangi 12-aastase tüdruku mõrva eest, mis toimus Stockholmi lähedal Norsborgis augustis 2020. Mehed mõisteti süüdi ka seitsmes mõrvakatses ja muudes kuritegudes, mida kohus pidas samas kontekstis toime panduks.

«Tegemist oli valimatu tulistamisega automaatrelvadest kohas, kus oli mitu inimest. Üks neist suri. Selle tõttu ei saa karistuseks olla midagi muud kui eluaegne vangistus,» teatas ringkonnakohtu menetlust juhtinud kohtunik Tore Giss kohtuotsuse pressiteate kohaselt.

12-aastasest Adrianast, kes suri haiglas kuulihaavadesse, sai Rootsit tabanud jõuguvägivalla kõrvalohver pärast seda, kui ta läks öisel ajal koos koeraga kodu lähedal McDonald'si kiirtoidurestorani.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles