ASTEROIDIDE SÕNUMID Nemesis näitab, kus ja millisel kujul me kohtame oma vaenlasi ja karistajaid (1)

Nemesise kuju Foto: Kuvatõmmis / Etsy.com
Margit Korbe
, astroloog
Copy

Asteroid Nemesis paljastab, kus meid varitsevad vaenlased ja rivaalid. 

Seekord tutvume ühe asteroidiga, kes astroloogilises võtmes toob kaasa pigem keerukaid olukordi ja väljakutseid - see on seotud vaenlaste, rivaalide ja karistajatega.

Kõnealuseks asteroidiks on Nemesis (asteroidi number 128), mille avastas USA-Kanada astronoom J. C. Watson 25. novembril 1872. Tegu on asteroidi kohta suure kosmilise kiviga – selle läbimõõt on 180 km. Nemesis teeb tiiru ümber Päikese 4,56 aastaga.

Mütoloogiline taust

Nemesis sai nime vanakreeka mütoloogiast tuntud jumalanna järgi, kes karistas halbade tegude eest ning võttis ära õnne neilt, kes tema arvates polnud seda välja teeninud. Ta kehastas pahameelt, mis tõusis inimestes, kui kellegi kriminaalsed või pahatahtlikud teod jäid karistamata või kui keegi sai omale suure varanduse, mida polnud välja teenitud.

Nemesis juhtis inimeste vahel toimuvat nii, et tasakaal taastuks. Tema nimi tähendab “see, kes karistab”. Ta mõõtis inimeste õnnetust ja õnne ning hoolitses selle eest, et õnne poleks liiga tihti ega liiga palju. Kui aga õnne sai liiga palju, siis Nemesis tõi kaasa kaotused ja kannatused. Seetõttu nähti temas kättemaksvat ja karistavat jumalust.

Müütides läksid talle eriti korda just suhte- ja südameküsimused. Ta oli kärme tegutsema, kui nägi suhetes pettust, ebaausust ja hoolimatust.

Nemesist kujutati tihti tiivulise jumalannana. Teda saatvateks esemeteks olid õunapuuoks, piits, mõõke, ohjad ja kaalud. Rooma mütoloogias kasutati tema kohta tavaliselt sama nime, kuigi mõnikord kutsuti teda ka nimedega Invidia (armukadedus) ja Rivalitas (kade rivaal).

Kuula «Sodiaagisosinate» episoodi, kus oli asteroid Nemesisest lähemalt juttu: 

Nemesise tähendus astroloogias

Asteroid Nemesis viitab astroloogias kõigele, mis seotud rivaalide ja vaenlastega. Tõepoolest, Nemesis aitab mõista, kes meid karistavad ja kuidas nad seda teevad. Ent see näitab ka, kuidas me ise oma vaenlastesse suhtume ja nendega tegeleme.

Vaenlane tähendab siin eelkõige kedagi sellist, kes seisab meie õnnel ees, loobib kaikaid kodaratesse, kärbib tiibu ning oskab tavaliselt meie hea tuju ära rikkuda. Seeläbi ta piirab meie õnnetunnet. Mõnikord on see ehk isegi vajalik, ent kui viibida pidevalt sellise inimese kõrval, võib see kujuneda päris kurnavaks. Jääb tunne, nagu see inimene oleks meie parimate kavatsuste ja suurima unistuste täitumise vastu.

Häid asju keelates võib Nemesise suust kõlada «sa pole seda ära teeninud» ning karistust jagades «sa oled selle ära teeninud». Ta justkui üha mõõdab, mis on teenitud ja mis mitte.

Kui Nemesis asub sünnikaardis prominentsel kohal (näiteks ühenduses Päikese, Kuu või tõusumärgiga), võib see inimene ise teiste jaoks Nemesist kehastada ning tema sees võib olla aktiveeritud selline õigusemõistja.

Ent pidagem meeles, et suuremas plaanis on ka Nemesise roll vajalik - ta näitab meie midagi sellist, mida muidu üldse näha ei tahaks. 

Selleks, et leida oma Nemesis, tee sünnikaart siin astro.com lehel ning lisa allpool paremal olevasse valgesse kasti «Manual entry» number 128. Seejärel ava kaart ning uuri, millisesse astroloogilisse majja ja tähemärki Nemesis jääb ning kas see satub ühendusse mõne olulise sünnikaardi punkti või planeediga.

Albrecht Düreri kujutatud jumalanna Nemesis, 1502.
Albrecht Düreri kujutatud jumalanna Nemesis, 1502. Foto: Shutterstock

Nemesise roll suhetes

Mõnikord on vaja selleks teist inimest, et Nemesis päriselt aktiveerida. Võibolla sünnikaardis jääb Nemesis puutumata, ent kui partneri oluline planeet või punkt satub selle peale või partneri Nemesis jääb ühendusse mõne sinu olulise planeedi või punktiga, hakkavad Nemesisega seotud teemad mingil määral avanema ja manifesteeruma.

See ei tähenda, et tegu peaks olema otseselt meie vaenlasega – ta võib olla väga lähedane inimene, kelle suhtes kogetakse ka väga armastavaid tundeid, kuid ta kipub käituma ikka ja jälle “nagu vaenlane”. Kui Nemesis on kahe sünnikaardi vahel tugevalt aktiveeritud, toob see kaasa keerulisi tundeid ja paraku vähemalt ajutist usalduse puudumist. Samas on võimalik, et see inimene tahab meile õpetada ja näidata midagi, mida me ise enda kohta näha ei taha. Ent võib tunduda, et partner tahab meid pidevalt karistada. Võib olla palju süüdistamist, vigade otsimist ja kellegi patuoinaks tegemist.

Mõnikord võib Nemesis kahe kaardi vahel anda ka märku, et tegu võib olla meie nn salavaenlasega – see inimene võib töötada varjatult meie vastu. Paraku on sünastrias raske Nemesisest mööda pääseda, kui see kord juba käivitatud. Need on suure tõenäosusega suhted, kus mingil hetkel pöördutakse tugevalt teineteise vastu ning sõpradena lahkuminek ei pruugi olla võimalik.

Märkimisväärsed Nemesise ühendused

Nemesis-tõusumärk: inimeses nähakse kergesti vaenlast, tal ei ole lihtne populaarsust saavutada. Võib instinktiivselt otsida põhjusi, miks teisi karistada.

Nemesis-MC (10. maja tipp): inimesest võib kujuneda ühiskonna või avalikkuse vaenlane.

Nemesis-IC (4. maja tipp): kõige suuremad vaenlased on kodus.

Nemesis-Päike: inimene on olemuselt kohtumõistja ja alati valmis leidma süüdlast ning teda karistama. Võimalik, et suhe isaga oli keeruline. Meestega läbisaamine on raskendatud.

Nemesis-Kuu: inimene võib tunda, et teda on elus palju karistatud ning tema õnne saboteeritud. Võimalik, et suhe emaga oli keeruline. Naistega läbisaamine on raskendatud.

Nemesis-Veenus: armastatu võib pöörduda vaenlaseks.

Nemesis-Marss: kokkupuuted vaenlastega muutuvad agressiivseks ning võivad viia füüsiliste konfliktideni.

Nemesis sünnikaardi majades

Aga pea meeles, et Nemesis hakkab majas toimima siis, kui miski teda kõigepealt aktiveerib (mõni sünnikaardi, partneri või transiitne planeet).

1. majas: enamasti oled ise see, kes kehastab teiste jaoks Nemesist - oled valmis kiiresti süüdlast leidma ja karistama. Sind võidakse seetõttu karta või austada. 

2. majas: sind võidakse karistada või rünnata selle pärast, mida sa omad või mida sa ei oma. Võid ka ise soovida karistada neid, kellel on sinu meelest midagi liiga palju. Vaenlased ründavad su väärtusi (nii materiaalseid kui ka mittemateriaalseid). Ent raha ise võib kujuneda sinu vaenlaseks.

3. majas: sinu oma mõtetest ja sõnadest võivad saada su vaenlased. Sind karistatakse su mõtete või sõnade pärast. Naabrid või õed-vennad (ka klassi- ja koolikaaslased) võivad kujuneda vaenlasteks. Sinust võib saada haridussüsteemi vaenlane.

4. majas: vanemad võivad käituda nagu vaenlased. Ema rohkem karistab, kui kiidab. Inimesed, kes sinu eest hoolitsevad, võivad kujuneda vaenlasteks. Vaenlased võivad asuda sulle kõige lähedamal. Võid ise oma vanemaid liigselt karistada.

5. majas: lapsed võivad käituda nagu vaenlased või karistad ise oma lapsi liigselt. Võid kasutada oma loomingulisi andeid, et teisi karistada. Võid kogeda, et sind karistatakse sinu loovuse pärast.

6. majas: töökaaslased kujunevad sinu vaenlasteks. Võid kogeda, et sind karistatakse tööl. Võid ka kogeda, et arstid või meditsiinisüsteem on sinu vaenlased. Loomad võivad pöörduda mingis olukorras sinu vastu, ent võid ka ise loomi liigselt karistada.

7. majas: partnerid võivad muutuda vaenlasteks. Karistad oma partnereid või nemad sind. Kehtib nii eraelus, äris kui sõpruses.

8. majas: vaenlased on salakavalad ning äärmuslikud. Kõiksugu kriminaalsed ja sünged tegelased võivad olla sulle eriti ohtlikud. Seksuaalpartnerid kujunevad vaenlasteks. Vara ja raha jagamise küsimused tekitavad vaenlaseid.

9. majas: õpetajad ja vaimsed juhid võivad kujuneda sinu vaenlasteks. Vaenlasi võib tekkida välismaal reisides ja ülikoolis õppides. Vaenlased ründavad sinu tõekspidamisi ja uskumusi.

10. majas: ühiskond ja avalikkus võivad kujuneda sinu vaenlaseks. Autoriteedid ja ülemused võivad samuti saada vaenlasteks. Vaenlased ründavad sinu reputatsiooni ja kõrgemaid eesmärke. 

11. majas: sõbrad, jälgijad ja kollektiivid võivad kujuneda vaenlasteks. Vaenlased ründavad sinu ideaale ja unistusi. Kuulsus võib kujuneda sinu vaenlaseks. Sind võidakse karistada tegude eest, mida saadad korda veebis.

12. majas: sinu oma alateadvus on su suurimaks vaenlaseks. Käitud alateadlikult ise nagu oma vaenlane. Saboteerid ise oma suurimaid soove ja igatsusi. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles