Andres Koort näitab ürgmaastikke

Urmas Hännile
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koort tõdes, et näitusel taiesed kujutavad põhiliselt arhetüüpseid maastikke.
Koort tõdes, et näitusel taiesed kujutavad põhiliselt arhetüüpseid maastikke. Foto: Internet

Kolmapäeval, 4. veebruaril kell 16.30 avatakse Pärnu linnagaleriis Andres Koorti tööde väljapanek „Põld oli meri".

„Näitusel olevad maalid kujutavad põhiliselt arhetüüpseid maastikke. Maastik on ruumiline mõõde, mis kannab endas alati ajalist mõõdet, minu maalid on vaade
ajas väga kaugele (kui põld oli meri) tagasi (või edasi), aeg liigub siin tinglikkuse poole," on kunstnik ekspositsioonil üleval taieste kohta ütelnud.

„Eelkõige keskendun just maalile kui žanrile, kus puudub igasugune sotsiaal-poliitiline väljakutse."

Kunstniku enda sõnul pole tema looming kunagi väga värviline olnud. Kui värvid on mõnel loomehetkel lõuendilt ka täiesti taandunud, siis ometi mitte jäädavalt.

„Vahepeal lähevad ära, siis tulevad tagasi," märkis Koort mullu Rakvere teatris Priit Joala ja Erki Kasemetsaga kahasse tehtud näitusel „PEA". „Mind huvitavad minimaalsed nüansid."

Andres Koort, vabakutseline kunstnik, Eesti maalikunstnike liidu juhatuse liige on õppinud kolm aastat Tallinna Pelgulinna gümnaasiumi kunstiklassis, aastail 1987-1993. tudeeris Koort Eesti kunstiakadeemias maalimist ja lavakujundust.

„Põld oli meri" jääb Pärnu linnagaleriisse üles 1. märtsini.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles