«RIIK MAKSAB SULLE PIISAVALT!» Lasterikka pere toetused tekitavad probleeme. «Naise eksmees püüab minu laste raha pealt kasu lõigata!»

Heveli Tuisk
, REPORTER- TOIMETAJA
Copy
Eestis on ligikaudu 42 000 üksikvanemat, kes on õigustatud saama teiselt vanemalt lapse ülalpidamiseks elatisraha.
Eestis on ligikaudu 42 000 üksikvanemat, kes on õigustatud saama teiselt vanemalt lapse ülalpidamiseks elatisraha. Foto: Sander Ilvest

Kolme ja enama lapsega perede kopsakad toetused riigilt on kärgperedesse juurde toonud uusi probleeme, sest lahus elavad vanemad loodavad nende abil kergendada koormust oma rahakotile. «See ei ole okei, et emad kasvatavad igapäevaselt last ja maksavad kõik kulud ja siis isa käib kord nädalas end lihtsalt näitamas,» jagab üks perekond oma muret.

Elu24 toimetusega võttis ühendust pereisa Jarmo (nimi muudetud, toimetusele teada), kelle sõnul on viimase lapse saamine toonud tema perre suure tüliõuna. Nimelt on tema abikaasal endisest suhtest üks laps, kellega isa veetvat tema sõnul aega kord nädalas.

«Ollakse see vägev isa, kes viib Hesburgerisse ja kinno. Teeb lapsega kõike, mida meie perel alati rahaliselt võimalik teha ei ole,» kirjeldab Jarmo olukorda. Jarmo perre sündis hiljuti aga kolmas laps, mistõttu saavad nad riigilt nüüd lasterikka pere toetust. Lasterahadega kokku laekub pereema kontole riigilt nüüd lausa 910 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles