INTERVJUU «Siiralt loodan, et meie saates sünnib mõni paar.» Üle 17 aasta telest eemal olnud Romi Hasa naaseb suhtesaatega

Aleksandra Jürman
, Elu24 Reporter
Copy
Saatejuht Romi Hasa, kes on 17 aastat saatejuhi tööst pausi pidanud.
Saatejuht Romi Hasa, kes on 17 aastat saatejuhi tööst pausi pidanud. Foto: Hele-Mai Alamaa

​«Teles on äge! Arvasin nii juba 90ndatel ja siiamaani arvan sama,» räägib teleekraanile naasev armastatud raadiohääl ja saatejuht Romi Hasa, kes on uue romantilise tõsielusaate «Sellest saab meie suvi» saatejuht. Juba 1. mail toob ta ekraanidele kaaslast otsivad mehed ja naised üle kogu Eesti.

Uues romantilises tõsielusarjas «Sellest saab meie suvi» hakkavad kaheksa linnakärast kaugel elavat vallalist eestlast otsima kaaslast, kellega koos veeta ilus Eestimaa suvi ja miks mitte kogu elu.

Maaelust pakatavat romantikatormi juhib alati positiivne Romi Hasa, kes hakkab mööda imelist Eestit ringi sõitma ja aitama sümpaatsetel vallalistel inimestel armastust leida. 

«Meil on saates kaheksa peaosalist, viis meest ja kolm naist, kes on kõik toredad ja ehedad tüübid, ja nad päriselt otsivad endale kaaslast, see ei ole teletrikk! Ma siiralt soovitan meie osalejate tutvustus ära vaadata ja kui keegi meeldib, julgelt saate tegijatele endast märku anda.»

Kõik saates osalejad elavad maal, looduse keskel, aga töötavad väga erinevates ametites. Nende seas on päästja, vanade majade taastaja, viljakasvataja, põllumajandusettevõtte tehnikajuht, ratsutamistreener-kooliõpetaja, puukooli omanik ning ehitusettevõtja.

Tagasi teleekraanil

Romi juhtis viimati telesaadet 17 aastat tagasi. Vahepeal töötas ta raadios ning praegugi on ta Kuku raadio saatejuht. «Ma ei olnud otseselt planeerinud oma telesse tagasitulemist, sellist asja ei saagi väga planeerida. Pigem oli see lahe ja suhteliselt ootamatu, et pakkumine tuli,» räägib Romi.

«Mind kutsus saadet juhtima Jüri Pihel, sama mees, kes mind ka 90ndate lõpus Raadio 2 toimetusest «avastas» ja esimest korda telesse kutsus. Pihel muigas, et ma võisin ju vahepeal täielikult ära kaduda, kolida seitsmeks aastaks Soome ja muuta ära oma perekonnanime, aga et tema jätkuvalt näeb ja usub, et ma sobin ekraanile. Oleks ju mage usaldust petta!»

Raadiost tagasi telesse minek osutus aga tõeliseks väljakutseks. «Kummalisel kombel mõned asjad, mis on raadios plussiks, on teles ebavajalikud. Näiteks raadios tuleb kasuks hea kirjeldamisoskus, aga teles pole seda samal määral vaja – inimene näeb ju ise pilti,» räägib Romi, kes selle vea esimesel võttepäeval tegi ja ka kohe tagasisidet sai.

Romi Hasa
Romi Hasa Foto: Mihkel Maripuu

17 aasta jooksul on toimunud televisioonis palju muudatusi, millega Romi nüüd arvestama peab. Üks nendest on uus tehniline oskus, mille ta enne võtteid omandas. «Läbisin nii-öelda kaasaegse telemeigi algkursuse,» räägib Romi. Ta pöördus Eesti ühe parima telemeikari Mare Bachmanni poole, et teada saada, mis tooteid peaks kasutama ja kaasa võtma, kui mööda maakohti võtetel ringi seigelda.

«Selgus, et tänapäeval on totaalselt teistsugused vahendid kui vanasti, kuna kaamerad ja telepilt on tehnoloogiliselt nii palju arenenud. Nüüd on HD-puuder ja HD-jumestuskreem. Vanasti võrdus telemeik paksu puudrikihiga, nüüd ei ole silmaga vaadates isegi aru saada, et meik peal on. Usun, et kui omandasin kasvõi ühe protsendi Mare oskustest, on juba hästi.»

Romi silmis on veidi pöörane teletöö superhea vaheldus rahulikumale raadiotööle. «Usun, et olen loomult üsna uudishimulik ja heatahtlik ja see kombinatsioon ilmselgelt sobib sellesse saatesse.»

Romi on väga lootusrikas romantik

Kui küsida, miks Romi just suhtesaatega telemaastikule naasis, on naine endas kindel: tema usub armastusse. «Maailmas on sarnast tüüpi saate tulemusena sõlmitud 180 abielu ja sündinud 410 last. Kindlasti on tõelise armastuse leidmine telesaates võimalik ja ma ise siiralt loodan, et meie saates sünnib vähemalt üks õnnelik paar,» räägib Romi.

«Kõikidest reality-saadetest on meie oma üks kõige autentsemaid, sest peaosalised võõrustavad potentsiaalseid kaaslasi oma kodudes, oma loomulikus keskkonnas.» Kui juba kevadiste võtete käigus sai võttemeeskond veidi aimu, kui kaunites kohtades saate peategelased elavad, siis suvine Eestimaa on Romi sõnul kindlasti veel kolm korda ilusam.

Foto: Hele-Mai Alamaa

Romi roll saates on olla empaatiline ärakuulaja ning alati peaosaliste poolt. «Kindlasti tuleb kasuks ka see, et saatejuht on tähelepanelik ja päriselt kuuleb ja märkab igasuguseid väiksemaidki detaile ja mõttejupikesi. Kuulan, mida mehed mulle räägivad, kui kahekesi traktoris sõidame.»

«Sellel saatel nimelt ei ole ette kirjutatud tekstiraamatut – selles mõttes on tegemist väga eheda ja ausa reality'ga. Mina aitan kaasa sellele, et peaosalised saaksid ennast vaatajale kõigepealt tutvustada ja siis teha hiljem häid ja õigeid valikuid.»

Sellest saab Romi suvi

Eestimaal ringi sõitmine ning maakohtade külastamine on Romile südamelähedane. «Ma veedan praegu väga suure osa oma ajast Tallinna kesklinnas, aga lapsena olen olnud kõik suved maal, Laulasmaal ja Vaskjala külas. Minu vanaema oli hariduselt agronoom ja vanaisa zootehnik,» räägib saatejuht.

«Kaunil Matsalu rannakarjamaal saate tegelase Paabu veistele porgandeid pakkudes ja värsket mereõhku kopsudesse tõmmates tundus mulle üsna absurdne mõelda, et samal ajal krussitavad inimesed oma närve Kalamaja ummikus.» Just seetõttu naudib Romi Eestimaa avastamist ning uute paikade külastamist. Ka inimesed, keda ta on juba kohanud, on teda liigutanud.

«Meil on esimesed võtted kõigi peaosalistega tehtud ja võin öelda, et seltskond on väga sümpaatne ja mõistetavalt on peakangelased väga ootusärevil. Loodetavasti Eesti televaatajad on julged ja kasutavad võimalust ja võtavad meiega ühendust. Meie osalised on kindlasti toredaid kaaslasi väärt,» räägib Romi.

Uue saate tegemisel intrigeerib Romi enim võimalus, et saade võib päriselt muuta mõne osaleja elu. «Ma siiralt loodan, et see juhtub ja et meie saates sünnib mõni paar.»

Juba 1. mail jõuab Elisa Huubi ja Kanal 2 eetrisse uue romantilise tõsielusaate «Sellest saab meie suvi» avaosa, kus kaheksa looduse keskel elavat vallalist eestlast hakkavad otsima kaaslast, kellega koos veeta ilus Eestimaa suvi ja miks mitte kogu edasine elu.

Kaheksa uut kaaslast otsiva mehe ja naisega saab lähemalt tutvust teha 1. mail Kanal 2 eetrisse ja Elisa Huubi jõudva avasaate vahendusel. Vaatajad, kes sooviks mõne osalejaga veelgi lähemalt tuttavaks saada, saavad saatest täpsemalt teada, kuidas endast märku anda. Seejärel kutsutakse valitud paarilised kohtingule ja valitakse suviseks teekonnaks välja need, kellega soovitakse veelgi pikemalt aega veeta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles