«Kohtupinki võiks saata kõik, kes on kedagi fakjuutanud.» Pensionär peab Marti Kuusikule hüvitist maksma (4)

Getter Trumsi
, tegevtoimetaja
Copy
Marti Kuusikule kohtus kaotanud kirjanik Jüri Graubergi jäi esialgu hüvitise maksmisega hätta.
Marti Kuusikule kohtus kaotanud kirjanik Jüri Graubergi jäi esialgu hüvitise maksmisega hätta. Foto: Eero Vabamägi/Sander Ilvest

«Imelikul kombel ei hakanud rahakütid piirama laimuartiklite autoreid, vaid kõige kaitsetumaid – kommentaatoreid. Selleks on ju kõige vähem mõistust vaja,» lausub pensionärist kirjanik Jüri Grauberg päeval, kui ta eksminister Marti Kuusikult kohtus lüüa sai.

Endine minister Marti Kuusik sattus paar aastat tagasi vägivallasüüdistustega meedia tähelepanu keskpunkti. Kuusikust avaldatud artiklile jättis kaks halvustavat kommentaari pensionärist kirjanik Jüri Grauberg.

Kohtus esindas Grauberg end ise, sest raha advokaadi palkamiseks pensionist elaval kirjanikul enda sõnul ei ole. «Kas Kuusik on nii labiilse närvisüsteemiga inimene, et kahest kommentaarist on nii, et on pikali maas? See on nonsenss. [...] See, mis see Kuusik võis tõesti tunda, see võis olla just neist artiklitest. Seda ma usun, see võis tõesti närvidele käia. Aga et minu kaks kommentaari seda tegid, see on advokaadi tobe jutt,» väitis Grauberg märtsis Elu24-le.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles