KUULSUSEGA KOHTINGUL Clicherik ja Mäx: abielu on üle hinnatud ja mehed võivad omavahel suudelda küll!

Copy

Legendaarne räpiduo Clicherik & Mäx ehk «paksukesed» arvavad, et abielu on üle hinnatud ning kihlasõrmuse alla panna kolme kuu palk on ajuvaba. Ka see, et mehed võiksid pidudel sama vabalt suudelda nagu naised, peaks olema poiste meelest normaliseeritud. Eesti kuulsustega pidutsemisest, akneravist põhjustatud meeste hormoonide möllamisest, suhetest ja paljust muust räägime lähemalt juba uues video-podcast'is «Kuulsusega kohtingul». Vaata videot!

Clicheriku ja Mäxi «Käed Üles», «Gaas», «Pargi 6» ja «Maakas» on ühed enimmängitud lood muusikafestivalidel Eestis. Kui pea kuus aastat tagasi said kaks teismelist paksu poissi kokku, tirisid netist tasuta biidi ja tegid sinna sõnad, ei osanud nad oodata, et neid saadab nii suur edu. Pakatava positiivse energiaga suutsid nad pugeda tuhandete muusikaarmastajate südamesse.

17. märtsil andis legendaarne räpiduo välja kauaoodatud singli «Mõtled mu peale», peale mida jäimegi poiste peale mõtlema ning kutsusime nad endaga Kristiine Keskuses asuvasse O'Learyse meelelahutuskeskusesse kohtingule, et teada saada, kes on Clicherik ja Mäx.

Erik ja Mäx

Clicheriku ehk Eriku ja Mäxi energiad on nagu öö ja päev. Kui Mäx on väga otsekohene ja intensiivne, siis Erik on pehmem ja võtab asju vabamalt. Kaksikute tähtkujust Mäx on pigem spirituaalne inimene, kuid kalade tähtkujust Erikut ei huvita astroloogia üldse. 

Sakus koos kasvanud Erik ja Mäx on suuremad tülid juba maha pidanud, mõnel korral lõppesid vaidlused isegi pisaratega. Tülid ei tekkinud mitte muusika, vaid just sõpruse pärast. Nüüd tuleb poistel omavahel ette pigem väikeseid sõnelusi, kuid sedagi harva.

Lapsepõlve ning Saku elu kohta räägivad poisid, et neil ei olnud kunagi millestki puudust. End ärahellitatud lasteks nad ei nimetaks, kuid noorena oli neil olemas kõik, mida vajasid.

«Kuulsusega kohtingul»: Saatekülalised Clicherik & Mäx ja saatejuht Aleksandra Jürman Kristiine O'Learys
«Kuulsusega kohtingul»: Saatekülalised Clicherik & Mäx ja saatejuht Aleksandra Jürman Kristiine O'Learys Foto: Konstantin Sednev

Üks kord paks, igavesti paks

End paksukesteks kutsunud poisid on nüüdseks võtnud ette tervislikule elustiilile ülemineku. 

Mäx tundis pärast aastavahetust, et tema alkoholitarbimine on liiga intensiivseks läinud ning võttis ette eneseparandamise teekonna: ta on 4 kuud olnud kaine ning tegeleb nüüd tihedalt spordiga. «Aga hei, kavatsen comeback'i,» naljatab Mäx, kes siiski elu lõpuni karsklaseks jääda ei kavatse. Sõbrad on Mäxi sõnul tema kainusperioodil olnud toetavad ning ei suru teda endaga jooma, nagu eestlastel muidu kombeks on.

Erik enda sõnul tervislikult ei söö, kuid ta üritab süüa nii, et ta veel suuremaks ei läheks. Praeguseks on ta juba paar aastat sama kaalu suutnud säilitada.

21-aastane Mäx ütleb, et tema ei naudi paksuna spordi tegemist. See motiveeribki teda veel rohkem kaalu alandama ning praegu on ta protsessiga poole peal. «Südames olen ma igavesti paks,» räägib Mäx, kelle sõnul jäävad inimestele traumad ja iseloomuomadused ikka alles, isegi pärast kaalulangust. «See on nagu maakatega – see ei ole asukohapõhine, vaid käitumise põhine,» selgitab Mäx.

Erik elab Soomes ning mõni aeg tagasi lõpetas ta kokanduse kutsekooli. Kokaks ta aga saada ei taha. «Ma olen räppar ju, mis ma lähen miinimumpalka teenima sinna kööki järsku?» naljatab Erik, kes enne kooli minekut ei teadnud, et temast hoopis räppar saab ning köögis ta tööd tegema ei peagi. Eriku sõnul oli kool end väärt, sest nüüd saab ta kodus pruudile kokata. Erik ongi see, kes kodus kokkab, sest tema sõnul pruudi tehtud toit ei kõlba kuhugi. 

«Kuulsusega kohtingul»: Saatekülalised Clicherik & Mäx ja saatejuht Aleksandra Jürman Kristiine O'Learys
«Kuulsusega kohtingul»: Saatekülalised Clicherik & Mäx ja saatejuht Aleksandra Jürman Kristiine O'Learys Foto: Konstantin Sednev

Abielu on üle hinnatud

Mäx ei ole armastuse otsingutel. «Kui ma pean midagi suruma, siis ma ei viitsi,» räägib Mäx kaaslase leidmisest. Tinderist Mäxil naise leidmine siiani õnnestunud ei ole, kuid Erik just Tinderis praeguse pruudiga kohtuski. Praeguseks on nad koos olnud kolm aastat.

Erikule meeldib pruudi juures kõige rohkem see, et neiu suudab ta rohkem maadligi tõmmata. «Ta on väga inimesetark ja teab palju poliitikast,» üritab Erik pruudi iseloomu seletada, tuues välja, et nad on omavahel nagu yin ja yang ning erinevus toob nende suhtesse tasakaalu. Paar suhtleb omavahel soome ja inglise keeles.

Uurides, kas poistel on plaan kunagi abielluda, kõlab kui ühest suust kindel «ei». «Mind see sõrmus ja leping ei huvita. Mulle see idee meeldib, et te olete igavesti koos, aga ma pigem jagaksin sõrmuseid ja läheksin pulmade raha eest reisile,» räägib Erik, kuid tunnistab, et tema pruut tahaks küll endale pulmade näol printsessipäeva. Eriku jaoks on ühele üritusele üüratuid summasid kulutada mõttetu. See, et kihlasõrmusele kulub mehe kolme kuu palk, ei istu Erikule üldse mitte. «Mul ei ole sihuke naine, kes tahab, et ma ta peale kogu aeg raha raiskaks,» tunnistab Erik, kes on enda sõnul veidi kitsi.

Mäxi vanemad on vabaabielus ning temale meeldib see idee palju rohkem kui päris abielu. «Abielu on overrated,» räägib Mäx. Tema meelest kõlab ka «elukaaslane» paremini kui «abikaasa». Siiski ei ütle poisid abielule täielikult ei. Kunagi ei tea, mis tulevik toob.

Lapsi tahavad poisid küll saada, kuid Mäxi sõnul vaatab ta meie praegust maailma ning mõtleb, kas ta tahab, et laps peaks siin elama. «Kui keegi teeb lapse selle pärast, et ta tahab, et tal oleks kedagi armastada, siis see on veits isekas,» räägib Mäx, kes hetkeseisuga võtaks endale pigem kodulooma.

«Kuulsusega kohtingul»: Saatekülalised Clicherik & Mäx ja saatejuht Aleksandra Jürman Kristiine O'Learys
«Kuulsusega kohtingul»: Saatekülalised Clicherik & Mäx ja saatejuht Aleksandra Jürman Kristiine O'Learys Foto: Konstantin Sednev

Mehed võivad omavahel suudelda küll 

Erik meenutab korda, kui nad käisid Inglismaal muusikafestivalil ning kui nad Mäxiga publiku seas teineteisest kinni hoidsid, tuldi neilt küsima, kas nad on paar. On arusaadav, miks selline küsimus võis tekkida, sest räpiduo on tihti piltidel poseerinud nagu nad suudleksid. Uurides, kui tihti nad päriselus teineteist suudelnud on, ei ole poisid arad ning tunnistavad, et veidike purjus peaga on see pidudel ette tulnud küll.

«Ma olen suht iga homie'ga tatti pannud purjus peaga,» tunnistab Erik. Kuna poisid ümbritsevad end vabameelsete inimestega, ei tunne nad sellest ka mingit häbi. Mäx toob välja, et kui naiste seas on normaliseeritud pidudel suudlemine, siis ei tuleks ka meeste omavahelisest musutamisest suurt teemat teha.

Viimaste aastate jooksul ei ole nad aga omavahel eriti suudelnud, sest Erik läks suhtesse. «Mäx ei oska suudelda,» teeb Erik suudluste puuduse päris põhjuse üle nalja.

Mäx tunnistab, et poiste omavaheline suudlemine on pigem toimunud naljana, kuid neil ei ole häbi seda pilti postitada ja see võikski olla normaalsus. «See ei ole mingi toksiline maskuliinsus, kus enamus ei julge enda sõbrale kalligi teha, sest see on veits gei,» räägib Mäx, kes kinnitab, et nii see ei ole.

«Mehed võivad tatti panna küll teiste meestega, pole probleemi!» avaldab Erik, mille peale viskab Mäx nalja, et pärast seda lauset kaotavad nad kolmandiku Pärnu fännidest.

«Kuulsusega kohtingul»: Saatekülalised Clicherik & Mäx ja saatejuht Aleksandra Jürman Kristiine O'Learys
«Kuulsusega kohtingul»: Saatekülalised Clicherik & Mäx ja saatejuht Aleksandra Jürman Kristiine O'Learys Foto: Konstantin Sednev

Akneravi möllab ka meeste hormoonidega

Mäx tunnistas, et tal oli kunagi väga halb näonahk ja hakkas seetõttu võtma Roaccutanet, mida kasutatakse akne raskete vormide raviks. Ta tegi kolm kuuri ning tunneb, et tal on ikka veel akne. «See on lihtsalt nii rets ebakindlus olnud, et sa teed hormoonravi selleks, et seda kaotada. Tegelt sa ei peaks seda tegema, sest sa keerad enda vaimse tervise nii tuksi,» räägib Mäx, kes oli hormonaalsete tablettide söömise pärast enda eluga väga halvas kohas ning tunneb, et pani ka enda sõbra sellega halba kohta. 

«Iga asi solvas ja iga asi tegi haiget,» räägib ta raskest perioodist. «Ja siis teed ära selle kuuri ja siis akne tuleb tagasi,» kahetseb Mäx Roaccutane tarbimist. 

«Pigem õpi aktsepteerima seda, et see on normaalne asi ja on ka täiesti teisi lahendusi, kuidas see korda saada,» räägib Mäx, kelle sõnul peaksid mehed rohkem  näonaha eest hoolt kandma, mitte viis ühes šampoon-dušigeeli kasutama. 

Ka Eriku jaoks oli see aeg raske, sest tema sõnul oli sel ajal Mäx eriti tujukas ja ta pidi sõbraga mõistev olema ning talle toeks olema. «Need olid need ajad, kui meil tülid olid ka kogu aeg,» tõdeb Erik.

Poiste sõnul ongi kõige parem viis sõbrale toeks olla sellega, et sa lihtsalt oled olemas. Mäx tõdeb, et tema ei tahaks siiani kellelegi kirjutada, et ta on omadega halvas seisus ning pigem viskab vihjeid õhku, lootes, et temaga võetakse ühendust. Õnneks on poisid teineteist aastatega nii hästi tundma õppinud, et tajuvad, kui teine tuge vajab.

Vaata täispikka video-podcast'i «Kuulsusega kohtingul» Clicheriku ja Mäxiga siin ja praegu!

Vaata ka galeriid, et näha, kuidas pärast kohtingut nauditi O'Learyse mängumaailma ning veeretati palle boolingus, prooviti kätt korvpallis ja trikitati meeltega virtuaalreaalsuses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles