REPORTAAŽ «Pauk käis ja siis nägin tossupilve.» Põleng südalinnas ei jäta külmaks ühtegi tartlast

Kristiina Reimand
, reporter/toimetaja
Copy
Ehkki neljapäeva õhtul lõõmanud kahjutuli ei jõudnud Tartu linnaraamatukogu ruumidesse, said need veekahjustusi.
Ehkki neljapäeva õhtul lõõmanud kahjutuli ei jõudnud Tartu linnaraamatukogu ruumidesse, said need veekahjustusi. Foto: Kristjan Teedema

«Täitsa õudne, selline häving ikka,» ohkab üks tartlanna. «Dolce Vita on ju ajast aega inimestele meeldinud,» sõnab nukralt teine. Tartu südalinnas asuva hoone põlengu uudis on ka järgmisel hommikul kohale meelitanud kümneid tartlasi, kes tahavad ise oma silmaga näha seda maja, millest paljudel on meeldivaid mälestusi.

Neljapäeva õhtul läks Tartu südalinnas Kompanii tänaval põlema suur kivimaja, kus muu hulgas on restorani La Dolce Vita, vesipiibu- ja kokteilibaari Shisha ning linnaraamatukogu ruumid. Pole ilmselt tartlast, kes selles majas oma elu jooksul käinud poleks. 

Südaöö paiku oli kohapeal liiklust neljapäeva öö kohta rohkem kui tavaliselt. Politsei-, pääste- ja kiirabiautode kõrval oli kohal ka tänavapuhastusauto. Kui ülejäänud Tartu linn on pideva kevadpäikese käes justkui kõrbeks muutunud, siis seal, kus toimus põleng, voolas öösel kanalisatsioonikaevudesse ojadena vett, õhk oli niiske ning lõhnas veidralt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles