REPORTAAŽ ⟩ Kuidas kassidele räägiti kõrgmoest ja jätkusuutlikust rõivatööstusest

Kerti Sönmez
, Postimehe ajakirjanduskooli üliõpilane
Copy
Stilist Ženja Fokin rääkimas moest ja seda kasside keskel.
Stilist Ženja Fokin rääkimas moest ja seda kasside keskel. Foto: Elu24

Lõppeva nädala teisipäeval rääkisid moeteadlikud inimesed vestlusringis kõrgmoest ja jätkusuutlikust rõivatööstusest. Tähtsaid teemasid kuulas pingsalt üle saja kassi, kes ehk moelavadele ei tiku, kuid loodavad peagi jõuda omaenda koju.

Sel hommikul tööle minnes ei tulnud mul pähegi, et istun tööpäeva lõpus stiiliguru Ženja Fokini taktikepi all kulgevas vestlusringis, kus jagavad oma kogemusi Marimo Fashioni asutaja Mariliis Pikkar ning disainer ja moeprojektide kuninganna Jana Hallas. Samal ajal on kuulajad ümbritsetud umbes sajast kodu ootavast kassist. Kõlab natuke hullult.

Kohtumine oli üks TalTechi kevadise jätkusuutlikkuse nädala ettevõtmistest, kandes pealkirja «Jätkusuutliku tarbimise mõtteviisist läbi kestva ja kantava kõrgmoe». Ženja Fokini soovil oli üritus toodud steriilsest ülikoolilinnakust välja Pesaleidja kassituppa, kus noorusliku kuulajaskonna ümber oli end mõnusalt kerra tõmmanud kassipere. «Mõnusad loomad, kellele võib kurta oma muresid, kui sul pole sõpru või psühholoogi,» nentis Ženja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles