2,50 EUROT KILO Tivoliärimees Lauri Viikna Eestis ja Lätis müüdavatest maasikatest: meil on hinnad kallid paanika tõttu

Elu24
Copy
Foto: Erakogu

«Hindade tõusus ei ole süüdi mitte valitsus, vaid kaupmehed ja paniköörid, kes seda paanikat toidavad,» ütleb ärimees Lauri Viikna, kes leidis Lätis tööreisil olles turult eriti magusa hinnaga maasikad.

«Meil on hinnad kallid hinnapaanika tõttu. Kõik tõstavad hindu, sest on paanika. Riias sellist paanikat pole. Isegi suvel pole meil Eestis maasikas sellise hinnaga,» kirjutas ärimees Lauri Viikna sotsiaalmeedias ning postitas pildi Riias müüdavatest maasikatest. Kilo hinnaks on seal märgitud 2,50 eurot. 

Elu24-le sõnab Viikna, et näiteks Viimsis on praegu maasikad peaaegu kolm korda kallimad. «7 eurot, oli vist 9 eurot ka. Mustikad on Eestis 25 eurot kilo ja rohkemgi. Riias 9,90 eurot,» märgib mees.

«Sattusin lihtsalt peale ärikohtumist turult läbi jalutama. Kõik on ikka kordades odavam,» tunnistab Viikna. «Tuleb aga kraam nii Eestisse kui Lätti samast kohast. Hämmastav, kuidas Kreekast mitu tuhat kilomeetrit Lätti jõuab normaalse hinnaga, aga sealt paarsada kilomeetrit edasi muutub hind kolmekordseks. Hindade tõusus ei ole süüdi mitte valitsus, vaid kaupmehed ja paniköörid, kes seda paanikat toidavad.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles