ASTEROIDIDE SÕNUMID Elulõngaketrajad moirad aitavad mõista suhte algust, kestust ja lõppu

Kolm elulõngaketrajat moirat Foto: Shutterstock
Margit Korbe
, astroloog
Copy

Kolm saatusejumalannat annavad vihjeid, kuidas miski algab, kestab ja lõppeb. Uuri lähemalt, mida need müstilised asteroidid räägivad. 

Nädalas korra vaatame siin horoskoobi rubriigis erinevate asteroidide tähendust astroloogias ning seejuures rõhutan, et asteroidid hakkavad mängima sünnikaardis ja sünastrias (suhete astroloogia ehk kahe sünnikaardi võrdlus) siis, kui need saavad täpseid aspekte või asetuvad tundlikele punktidele. 

Asteroidid peenhäälestavad meie sünnikaarti ja lisavad tähenduslikke nüansse ning rõhuasetusi, kui oskame neid märgata ja lugeda. 

Seekord tutvume maagilise kolmikuga - nendeks on mütoloogilised saatusejumalannad moirad, kelle järgi on vastavalt nimetatud ka kolm asteroidi Klotho (asteroidi number 97), Lachesis (asteroidi number 120) ja Atropos (273).

Moirade mütoloogiline taust

Moirad olid vanakreeka mütoloogias peajumal Zeusi ja õiglusejumalanna Themise tütred, keda harilikult kujutati vanade naistena:

• Klotho ketras igale sündinud inimesele elulõnga. Ta oli seotud sünni ja elu algusega ning tema sümbol oli koonal;

• Lachesis otsustas igaühe saatuse ja elukestuse üle. Tema sümbol oli kirjarull, kuhu saatus kirja pandi;

• Atropos oli seotud vältimatu ja paratamatu lõpuga - ta lõikas elulõnga oma kääridega läbi. Tema sümboliks olid käärid.

Moirad omasid vanakreeka mütoloogias äärmiselt suurt tähtsust, kuna nemad määrasid igaühe, sealhulgas ka jumalate saatuse. See andis neile teatud võimu ja nad ei kartnud kedagi. Isegi Zeus pelgas neid pisut. Kuigi nad teadsid laias laastus igaühe saatust, ei kasutanud nad seda tuleviku ennustamiseks. Lihtsalt teadmised ja võim saatuse üle oli nende kätes. 

Siiski ei olnud saatus täielikult paindumatu või jäik - mõningatel juhtudel võis Zeusi abiga kellegi saatust leevendada või isegi muuta. Samuti ei sekkunud moirad järsult inimeste eludesse, vaid toimisid vahendajatena. 

Kuula «Sodiaagisosinate» episoodi, kus on moiradest lähemalt juttu:

Kolm moirat Praha arhitektuuris
Kolm moirat Praha arhitektuuris Foto: Shutterstock

Moirade tähendus astroloogias  

Moirad sümboliseerivad astroloogias samuti alguse, kestvuse ja lõpu kolmainsust. Praktiliselt kõigel, mis maisel tasandil eksisteerib, on algus, oma kestus ja lõpp. Nii saab uurida moirasid erinevate projektide ja algatuste kaartides ning loomulikult ka suhete kaartides. 

Tõepoolest, neid võib vaadelda ka inimese elu kontekstis, kuid siin tasuks läheneda sümboolselt, mitte otsida surma kuupäeva. Küll aga võivad moirad anda vihjeid, millised on tingimused inimese sünni ja surma juures ning milline on elu kestus üldiselt - kas rahulik, rahutu, täis ootamatuid pöördeid või stabiilne jne. Atropos, mis sümboliseerib lõppu, võib näidata ka seda, kuidas toimuvad inimese elus lõpud ja suured üleminekud üldiselt. 

Tuleb mõista, et ühe asja lõpp on tihtipeale ka uue algus ning seetõttu ei maksa Atropost nähes sellele liiga süngeid tähendusvarjundeid juurde mõelda. Seda võiks võtta lihtsalt informatiivselt.

Asteroidid võib lisada oma sünnikaardile ja ka suhte komposiitkaardile, sisestades astro.com portaalis valgesse kasti «Manual entry» numbrid 97, 120, 273.

Loe siit, kuidas teha komposiitkaarti (suhtekaarti): Suhtekaart kirjeldab suhet kui omaette olendit

Moirad suhtekaardis

• Klotho

Suhtekaardis näitab Klotho, kuidas ja millistel tingimustel see algas. Näiteks Klotho 9. majas: tutvuti välismaal, ülikoolis või mõnel harival üritusel; 7.majas: väga kiiresti tunti teineteist kui partnereid ära, kohe tekkis loomulik partnerlus; 3. majas: tutvuti naabruses või koolis, võibolla kontserdil kõrvaltänavas.

Klotho ühenduses Pluutoga: suhe võis alata dramaatiliselt ning kohe algusest peale sisaldada lõpuelemente või hirmu, et kas ikka jääb püsima. Samuti võis suhe alata suure obsessiooniga. 

Klotho ühenduses Veenusega: armastus esimesest silmapilgust.

Klotho ühenduses Saturniga: suhte algus oli veniv, aeglane ja raske. 

Klotho ei näita aga midagi suhte tegeliku olemuse, kestvuse ega lõpu kohta.

• Lachesis

Lachesis annab tugeva vihje, et milline (kui pikk) on suhte kestus ning missuguses vaimus, millistel tingimustel suhe kestab. Kas suhe on järjepidev või heitlik?

Pikalt kestvate suhete puhul on Lachesis tihtipeale stabiilses märgis ja majas (nt Sõnnis, Kaljukitses / 2. majas, 10. majas). Ka Skorpionis, Veevalajas ja Lõvis (8., 11. ja 5. majas) on Lachesis püsiv, sest tegu on fikseeritud märkidega. Veevalajas on suhte kestuse aluseks tugev sõprus, Skorpionis aga püsiv kirg ja soov kokku sulanduda. Lõvis on suuremeelne armastus.

Lachesise aspektid Saturniga lisavad ka suhtele palju pikka kestvust. See-eest tugevad kontaktid Uraaniga annavad märku, et suhe on muutlik ja rahutu ning võib korduvalt katkeda. Üldiselt viitab see lühikesele kestvusele. Tugevad kontaktid Neptuuniga võivad näidata, et suhe hakkab lahustuma enne, kui jõuab täielikult manifesteeruda või teineteises ollakse mingil põhjusel ebakindlad. Suhe on loodud õhulossidele.

Pingeaspektid Marsiga võivad näidata, et suhte kestuses on palju konflikte, aga ka kirge. 

• Atropos

Atropos toob välja asjaolud, mis ümbritsevad suhte lõppemist. Pikaajalistel suhetel, mis kestavad partnerite kõrge eani, on Atropos tihti seotud loomuliku lõpuga ning võib olla 8. majas, Skorpionis või aspektis Pluutoga. 

Kui Atropos satub aga tõusumärgile või langusmärgile, Kesktaevale või Kuu Põhjasõlmele, võib see viidata kiirele lõpule. Pingeaspektid Uraanilt näitavad samuti, et lõpp on kiire ja isegi ootamatu. Pingeaspektid Marsilt näitavad, et lõpp võib olla agressiivne. Ühendus Veenuse või Kuuga viitab, et lõpp toimub armastuses ja südamlikult.  

Atropos võib kirjeldada ka suhtes toimuvaid suuri pöördepunkte ja transformatsioone ning ei pea viitama tingimata ainult suhte lõpule. 

Me ilmselt ei soovi näha Atropost suhtekaardi 1. majas, kuna see viitab, et suhte lõppemine on algusest peale õhus. See-eest Atropos 12. majas viitab väga hingelisele ja spirituaalsele lõpule ning loomulikule lahustumisele kõiksusesse.

Kokkuvõtteks

Nagu näha, on moirade kaudu võimalik käsitleda väga peeni nüansse kõikide alguste, kestuste ja lõppude puhul. See on väga eksistentsiaalne teema, millesse võib süüvida lõputult sügavale.

Alustada saab sellest, et uurida moirade sodiaagimärki, asetust majades ja aspekte planeetidega. Ent kõigepealt tuleks tunda oma sünnikaarti ja suhtekaarti ning nendes valitsevaid planeediseise. Asteroidid on peenem infokiht nende peal, kuid ilma alustalasid mõistmata pole neist palju kasu. 

Lõpetuseks tasub aga pidada meeles, et kuigi see saatus on niimoodi kirja saanud, ei ole see siiski lõplikult kivisse raiutud. Peajumal Zeus või Jupiter saab olla abiks ning Jupiter on tegelikult meie oma usk, lootus ja hinge kõrgemad seadused. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles