FOTOD «Tahan päriselt maailma muuta ja Eestit paremaks teha.» Haridus- ja teadusministri nõunik Daniel Kõiv lõpetas keskkooli

Chrislin Metsanurm
Copy
Daniel Kõiv.
Daniel Kõiv. Foto: Postimees / SILLE ANNUK

Haridus- ja teadusminister Kristina Kallase nõunikuna töötav Daniel Kõiv sai kätte Jaan Poska gümnaasiumi lõputunnistuse.

«Gümnaasium tehtud!» rõõmustab haridus- ja teadusminister Kristina Kallase nõunikuna töötav Daniel Kõiv ühismeedias, jagades fotot keskkooli lõputunnistusega.

Nimelt sai 19-aastane Kõiv ERMis toimunud pidulikul aktusel kätte Jaan Poska gümnaasiumi lõputunnistuse.

Aprillis rääkis haridus- ja teadusminister Kristina Kallase nõunik Daniel Kõiv Vikerraadio saates «Uudis+», et kui talle ettepanek tehti, siis öeldi, et tema tööülesanne on olla kogu ööpäev kättesaadav. «Pean olema veendunud selles, et minister saab oma sisulist tööd teha kvaliteetselt,» sõnas ta, lisades, et tema roll on anda edasi noore inimese vaatepunkti. «Kuid otsuseid teeb ikka minister, kellel on doktorikraad ja erinevad teadmised.»

Palgas poldud esialgu kokku lepitud

«Mind ei ole kunagi huvitanud palk või minu koht,» nentis Kõiv toona, märkides, et paljud noored arvavad, et peamine on kõrge palk ja hea töökoht. «Kuid ma tahan päriselt maailma muuta ja Eestit paremaks teha. «Sõbrad, ma oleks erasektorisse läinud, kui oleksin tahtnud raha teenida. Avalikus sektoris töötavad inimesed ei tee seda raha pärast,» rääkis Kõiv Vikerraadio saates.

Noormees alustas töökarjääri kõigest 12-aastasena Premia vabrikus. «Olen olnud ka restoranijuht, kus mul oli 80 töötajat,» rääkis Kõiv, kes enda sõnul tõsiselt naudib kogu protsessi, mille kaudu ta saab võimaluse ühiskonda panustada.

Kuula täispikka Vikerraadio saadet siit: 

Copy
Tagasi üles