Lõuna-Korea tuntud poistebändi laulja suri kõigest 25-aastaselt

Getter Trumsi
, tegevtoimetaja
Copy
K-popi grupp ASTRO liige Moonbin (paremalt kolmas) suri ootamatult 19. aprillil 2023.
K-popi grupp ASTRO liige Moonbin (paremalt kolmas) suri ootamatult 19. aprillil 2023. Foto: AP/Scanpix

Lõuna-Korea meelelahutusmaailma tabas traagiline kaotus, kui poistebändi Astro liige Moonbin 19. aprillil suri. Ta oli kõigest 25-aastane.

Ametnikud avaldasid Lõuna-Korea väljaandele Yonhap, et laulja Moonbin leiti Seoulis tema Gangnami linnaosa kodust kohaliku aja järgi surnult kella kaheksa ajal õhtul, vahendab Page Six. Laulja leiti tema mänedžeri poolt, kes läks kontrollima, mis põhjusel Moonbin proovi ei tulnud.

Surma ametlik põhjus on veel uurimisel, kuid politsei esialgsel hinnangul võis tegu olla enesetapuga. 

Veidi pärast uudise avalikustamist kinnitas laulja agentuur Moonbini lahkumist. «Astro liige Moonbin lahkus ootamatult meie juurest ja temast sai täht taevas,» kirjutati ametlikus teadaandes.

Viimases paluti hoiduda spekulatsioonidest ja haiget tegevatest kommentaaridest, et perekond saaks rahus leinata.

Moonbini matused toimub vaikselt ning tagasihoidlikult vaid lähedaste, sõprade ja kolleegide keskel. Lauljal on noorem õde, samuti meelelahutusmaailmas tegutsev Moon Sua, kes kuulub tüdrukutebändi Billlie.

Pärast kurba uudist postitasid tuhanded fännid ühismeediasse kaastundeid ja kümned kui mitte sajad fännid kogunesid laulja agentuuri ette austust avaldama.

Moonbini surm peegeldab K-popi traagilist poolt ehk meelelahutusmaailma karme reegleid, aastaid kestvaid treeninguid, pikki töötunde ja vähest tähelepanu lauljate vaimsele tervisele. Alles 2019. aastal leiti surnult 28-aastane lauljatar Goo Hara, kaks aastat varem populaarse poistebändi Shinee liige Kim Jonghyun. Viimane jättis endast maha kirja, milles ta avaldas, et võitles depressiooniga. Ta oli 27-aastane.

26. jaanuaril oma 25. sünnipäeva tähistanud Moonbin alustas oma meelelahutuskarjääri modellina, kui ta oli kõigest kuue-aastane, vahendab Naver. 2009. aastal sai ta rolli populaarses teledraamas «Boys over Flowers». 

Agentuuris hakkas ta lauljaks treenima juba viiendas klassis ja oli keskkooli ajal juba täiskohaga praktikant. 18-aastaselt sai temast poistebändi Astro liige. Möödunud aasta detsembris tähistas poistebänd oma seitsmendat aastapäeva, mis on K-popi maailmas oluline tähtpäev.

Nimelt aegub just seitsmendal aastal lauljate leping nende agentuuriga. Viis kuuest Astro liikmest otsustasid oma lepingut uuendada.

2020. aastal lõi Moonbin koos teise Astro liikmega duo-grupi. Alles mõned kuud tagasi tulid nad välja oma teise albumiga, mille singli «Madness» muusikavideo on vaadatud üle 12 miljoni korra. Paljud Astro lood on muusikaplatvormidel kogunud miljoneid kuulamisi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles