ÕUDUS INDIAS Abielupaar giljotineeris end omatehtud seadmega, pead veeresid tulle

Triin Roos
, Elu24 reporter-toimetaja
Copy
Rituaal tulega Indias. Foto on illustreeriv.
Rituaal tulega Indias. Foto on illustreeriv. Foto: Dipa Chakraborty, Scanpix

Indias ohverdas taluperemees ennast ja oma naist võika rituaali läbi jumalatele. Paarist jäi maha kaks last. Mees ja naine panid enesetapu toime ise valmistatud giljotiini abil. 

India abielupaar suri väidetavalt enesetapu tagajärjel, kus vahendina kasutati omatehtud giljotiinitaolist mehhanismi, millega ohverdamisrituaali käigus endil pead maha raiuti, teatas kohalik politsei eelmisel pühapäeval. 

Talupidaja Hemubhai Makwana (38) ja tema naine Hansaben (35) surid mõlemad Gujarati lääneosariigis asuvas talus pea maharaiumise läbi, milleks nad kasutasid omatehtud lõikemehhanismi, teatas kohalik politsei.

«Paar valmistas kõigepealt ette tulealtari, seejärel heitsid nad giljotiinitaolise mehhanismi alla, mille tera hoidis üleval köis,» vahendasid India uudisteväljaanded politsei alaminspektori Indrajeetsinh Jadeja sõnu. «Pärast köie lahti laskmist vabanes metalltera, mis alla langedes lõikas otsast nende pead, mis veeresid tulle.»

Tuli on pühaduse sümbol

Hinduismis peetakse tuld pühaks ja tuli mängib olulist rolli mitmes jumalale pühendatud kombetalituses. Paar oli kavandanud oma peade maharaiumise seadme selliselt, et kehast eraldatud pead veereksid otse leegitsevale altarile, pannes sel kombel punkti ohverdamistalitusele.

Sündmuse uurimisega tegelenud politseinike teatel jäi lahkunuist maha pereliikmetele adresseeritud enesetapukiri. Paari jäid leinama nende vanemad ja kaks last, 12- ja 13-aastane. Lapsed leidsidki oma vanemate ilma peadeta kehad. Lapsed olid eelmisel päeval saadetud lähedalasuvasse külasse nende onu juurde, vahendab New York Post

Juhtum leidis aset millalgi laupäeva õhtu ja pühapäeva pärastlõuna vahel, mil politseile juhtunust teada anti. Kuuldavasti olid pereliikmed politseile rääkinud, et paar oli viimase aasta jooksul oma onnis iga päev palvetanud. Nad kummardasid ühte peamist hindusmi jumalust – Shivat – ja olid ehitanud omale väikese «templi». Uurijad püüavad välja selgitada, kas peade maharaiumine oli osa musta maagia rituaalist. 

Rituaalsed inimohverdused on Indias teada ja tuntud teema. Ametlikel andmetel on aastatel 2014–2021 teatatud enam kui sajast sellisest juhtumist. Siiski on peaaegu kõik inimohverduse juhtumid sellised, kus jumala meeleheaks ohverdatakse keegi teine, mitte iseennast, vahendab cbsnews.com.

Selle kuu alguses arreteeris India politsei viis meest, kes olid 2019. aastal Guwahatis hinduistlikus templis mõrvanud ühe naise, kes nende sõnul oli rituaalne inimohver.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles