PLUUTO ON TAGASI! Eesti üks nõutumaid räppareid meenutab, et ta on «Ikka siin» ja parem kui varem

Elu24
Copy
Räppar Pluuto ehk Henry Orlov.
Räppar Pluuto ehk Henry Orlov. Foto: Eero Vabamägi

6. aprillil ilmus koos muusikavideoga Pluuto värske singel «Ikka siin». Lugu on esimene singel peagi ilmuvalt albumilt «Vice Versa».

Räppar Pluuto viimasest albumist on möödas kolm aastat ning selle ajaga on noore muusiku elus palju muutunud. Uue singliga tuletab ta meelde, et pole vahepeal kuhugi kadunud, vaid on enda kallal töötanud. «Ikka siin» tutvustab kuulajaskonnale tumedamat poolt täis narkootikume ja mürgiseid suhteid, jäädes truuks omanäolisele flow’le ja sõnaseadmisoskusele, mis Pluuto mõne aasta eest Eesti muusikatööstuse ladvikusse lennutas.

«Väga värske tunne on. Hea on tulla peale uue muusikaga, millesarnast pole keegi Eestis varem teinud,» tunnistab Pluuto. Äsja ilmunud singel on tema sõnul tumedam ja tõsisem kui ta varasem materjal ning annab hea aimduse sellest, millist kõla on oodata ta tulevalt albumilt. «Sõnad räägivad siin iseenda eest… Eriti laulu teine pool – ma ei tea, kumba poolt valida, kas toksiline või armastav,» jätab räppar kuulajale otsad lahtiseks.

Loo video kujutab Pluuto sõnul elu, mida ta on vahepeal elanud, kuid avalikkuse eest kiivalt varjul hoidnud. «Tagaistmel, ma olen välja teeninud selle jalaruumi,» nagu kõneleb lugu. Kusjuures video pani peamiselt kokku Pluuto ise, filmis lähedane sõber, kelle käe all sündis ka algusaja hiti «Kohe minek» muusikavideo.

Singli «Ikka siin» produtsent on 15-aastane biidimeister Tops. Pluutole on see otsekui täisring – samas vanuses sai alguse tema meteooriline tähelend ning elu avalikkuse silme all, mis mõjutas tugevalt tema vaimset tervist ning on paljuski tema teise stuudioalbumi aineks. Loo miksis Gevin Niglas, masterdas Henkka Niemistö ning salvestas Markos Palo.

Värske singli ilmumise uudis ei ole kaugeltki viimane kord, kui te Pluutost lähiajal kuulete. «Kui hoog kord juba sees, siis... see ei pruugi selle kuu sees viimaseks jääda,» jääb Pluuto salapäraseks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles