VIDEO ⟩ Michael Schumacheri kodukoht kaob maamunalt

Inna-Katrin Hein
Copy
Michael Schumacher 2002 vormel 1 maailmameistrina
Michael Schumacher 2002 vormel 1 maailmameistrina Foto: imago/Kräling/Scanpix

Endine vormel 1 piloot Michael Schumacher kasvas üles Saksamaa lääneosas Nordrhein-Westfaleni liidumaal Kölni ringkonnas Kerpeni linna lähedases Manheimi külas, mis nüüd tahetakse maatasa teha.

Saksa meedia teatel elab aprilli 2023 seisuga külas vaid 12 inimest, kes kõik selle aasta jooksul sealt ära kolitakse. Manheimi kadumine on seotud sellega, et paigas leidub kivisütt ja sinna rajatakse järgmisel aastal kivisöekaevandus.

«Kunagi tundsin siin kõiki ja ma lasin oma vanemate maja korda teha. See oli minu kodu,» ütles üks paiga viimaseid elanikke Josef Valder.

Valderi sõnul kasvasid Manheimis koos üles Michael ja ta vend Ralf Schumacher. Siis elas külas umbes 1700 inimest.

Michael Schumacher ja ta noorem vend Ralf Schumacher 22. juulil 1997 Kerpeni lähedal asuval kardirajal
Michael Schumacher ja ta noorem vend Ralf Schumacher 22. juulil 1997 Kerpeni lähedal asuval kardirajal Foto: HORSTMUELLER GmbH/Scanpix

«Minu tütar käis Ralf Schumacheriga samas klassis. Juba minu õpetaja ütles 50 aastat tagasi, et kunagi tuleb meil oma küla maha jätta ja mujale kolida, sest elu muutub,» sõnas sakslane.

Ralf Schumacher sõnas mõni aeg tagasi väljaandele Auto Bild, et ta käib vahel Manheimis ja tuletab meelde vanu aegu, mil tema ja Michael olid lapsed.

Vendade Schumacherite lapsepõlvekodu jääb siiski alles, kuid kõik teised hooned lammutatakse kaevanduse teelt.

«Sakslased austavad Michaeli seni väga ja seega jääb meie vanematekodu alles. Lasin maja remontida selliseks, nagu see oli uuena. Tegemist on põhimõtteliselt farmiga, kus peaks olema palju loomi,» sõnas Ralf Schumacher.

Ta rõõmustas veel, et ka küla lähedal asuv kardirada jääb alles, olles samuti kummardus Michaelile.

«See on uuesti üles vuntsitud, elan sellele üsna lähedal ja tuletan seal noorusaega meelde,» jätkas Ralf Schumacher.

Michael Schumacher (sündinud 3. jaanuaril 1969 Hermülheimis Hürthis) on Saksamaa endine vormel 1 sõitja, seitsmekordne maailmameister.

Michael Schumacher abiellus 1. augustil 1995 Corinna Betschiga. Neil on kaks last: 20. veebruaril 1997 sündinud tütar Gina-Maria ja 22. märtsil 1999 sündinud poeg Mick.

Schumacher sattus 29. detsembril 2013 Prantsuse Alpides Méribeli lähistel mäesuusaõnnetusse, kukkude peaga vastu kaljut. Ta jäi elama tänu kiivrile, kuid sai raske peatrauma.

Ta oli pool aastat kunstlikus koomas, olles alguses Prantsusmaa Grenoble’i ja hiljem Šveitsi Lausanne’i haiglas.

Septembris 2014 viidi Michael Schumacher ravile oma Šveitsi Genfi koju, kus tal on oma arstid ja põetajad.

2015. aastal oli endine vormel 1 piloot ajutiselt ravil Pariisis Pompidou haiglas.

Saksa meedia kirjutas 2016, et Schumacher hakkas pärast Pariisi ravi taas käima. Endise vormel 1 piloodi advokaat Felix Damm lükkas selle ümber.

Viimase kümne aasta jooksul on maailma meedias levinud palju kinnitamata väiteid Michael Schumacheri seisundi kohta. Ta perekond ei ole kommentaare andnud ja ta tegelik eluolu on teadmata.

On spekuleeritud ka seda, et ta on tegelikult surnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles