APPI, KUI RIKAS! Printsess Diana tegi Charlesi kuningannast rikkamaks

Betty Ester-Väljaots
Copy
Lahutus printsess Dianast raputas kuningas Charlesi rahakotti. Pildil Walesi prints Charles ja printsess Diana 1991. aastal.
Lahutus printsess Dianast raputas kuningas Charlesi rahakotti. Pildil Walesi prints Charles ja printsess Diana 1991. aastal. Foto: Anonymous/AP

Kuninganna Elizabeth IIt peeti üheks maailma rikkaimaks naiseks. Tema troonipärija Charles III on aga veelgi jõukam ja selle eest võlgneb ta tänu oma eksabikaasale printsess Dianale.

Kuningas Charlesi 600 miljoni naela suurune isiklik varandus on kaks korda suurem, kui oli kuninganna Elizabethil. Kogu elu materiaalselt kindlustatud olnud Charles sai rahasummadest teadlikuks, kui lahutas oma esimesest abikaasast printsess Dianast.

Charles jäi 17 miljoni naela võrra vaesemaks, kui pidi maksma printsess Dianale lahutushüvitist, vahendab Mirror. Üks printsi endistest nõunikest ütles, et 1996. aastal jõustunud lahutus pani tulevase kuninga tõsiselt raha peale mõtlema ning sealtmaalt alates on ta oma jõukust hoolega üles ehitanud.

Endise nõuniku sõnul hakkas Charles investeerima raha, mida sai endale kuuluvast Cornwalli hertsogkonnast. Need summad ei olnud kuninglikud, vaid igal aastal mõned miljonid investeeringuteks eri fondidesse. On arvatud, et pärast Camilla ja Charlesi abiellumist muutus abielupaari ühine rahakott veelgi tummisemaks, kuid päris nii see siiski ei olnud.

Charles ja Diana aastal 1985.
Charles ja Diana aastal 1985. Foto: Postimees

Charles on terve elu hoolitsenud Cornwalli hertsogkonna eest, luues sinna elama asunud inimestele võimalused tegeleda eri ettevõtlusharudega. Cornwalli hertsogkonna väärtus ulatub 1 miljardi naelani. 52 600-hektarisel alal paikneb 260 majapidamist lisahoonetega. Ajavahemikus 2012–2022 teenis Charles hertsogkonnast 12,7 miljonit naela ennekõike tänu rendile ja mahetoodetele, mida turustatakse nime all Duchy Originals.

Cornwalli hertsogkond.
Cornwalli hertsogkond. Foto: ADRIAN DENNIS/AFP

Timesi rikkamate inimeste nimekirja alusel on Charlesi sendisaagimine, kokkuhoidlik elu ning nutikad investeeringud võimaldanud tal kokku ajada 600 miljoni naela suuruse varanduse. Tema ema, kuninganna Elizabeth II isiklik varandus oli kaks korda väiksem, ulatudes 370 miljoni naelani.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles