«Putini kokk» tegi ettepaneku pidada duell Soome kaitseväe ja wagnerlaste vahel

Inna-Katrin Hein
Copy
Wagneri grupi juht Jevgeni Prigožin 8. aprillil 2023 Peterburis Vene sõjablogija Maksim Fomini (kasutas ka nime Vladlen Tatarski) matusel. Blogija hukkus 2. aprillil 2023 kohvikus pommiplahvatuses
Wagneri grupi juht Jevgeni Prigožin 8. aprillil 2023 Peterburis Vene sõjablogija Maksim Fomini (kasutas ka nime Vladlen Tatarski) matusel. Blogija hukkus 2. aprillil 2023 kohvikus pommiplahvatuses Foto: REUTERS/Yulia Morozova/File Photo/Scanpix

Putini kokaks kutsutav Jevgeni Prigožin arvab, et duell tema Wagneri eraarmee sõduritega on ainus viis, mis näitab Soome kaitsejõudude tegelikku taset ja oskusi.

Wagnerlasi juhtiv venelane vastas Soome väljaande Helsingin Sanomat küsimusele, millisena näeb ta Soome kaitseväge ja lahinguvõimet võrreldes teiste Euroopa riikide relvajõududega.

Prigožin alustas oma vastust rõhutamisega, et esiteks ei pea ta end Euroopa sõjavägede asjatundjaks. Teiseks oleks tema sõnul vaja näha, kuidas Soome väed reaalses lahinguolukorras toimivad.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles