EHMATAV SEIK VÄIKELINNAS!? Politsei uurib juhtumit, kus kaubik jälitas väidetavalt väikeseid tüdrukuid

Ketlin Kruse
, reporter
Copy
Foto on illustreeriv.
Foto on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Põlva politsei piirkonnavanem Kalle Vall sõnas, et rohkem sääraseid tähelepanekuid politseisse ei ole laekunud. «Kuid pöörame oma igapäevatöös taolistele seisvatele masinatele tähelepanu, et vajadusel neid kontrollida,» kinnitas Vall.

9. aprilli õhtul kõndisid kaks noort tüdrukut Räpinas kodu poole. Äkitselt nägid nad enda selja taga teeservas väikest valget kaubikut. Ühel hetkel olevat Poola numbrimärkidega kaubikust kõrvalistuja kohalt välja astunud tundmatu meesterahvas, kes hakkas väidetavalt laste suunas kõndima.

Kaheksa- ja 13-aastane neiu kohkusid ja panid jooksu.

«Eks see ehmatas kogu meie peret ja teeb nüüd meid rohkem valvsaks,» räägib tüdrukute vanem.

Ema sõnul oli valges Poola numbrimärkidega kaubikus kokku neli kuni viis meest. Ehmatava vahejuhtumi ajal tegi vanem tütar emale telefonikõne. «Ütlesid, et valge mikrobuss, logosid peal ei ole. Kui väiksem tütar vaatas selja taha, siis kõrvaluksest tuli mees välja ja hakkas nende poole tulema.» Tüdrukute ema oli õnneks sealsamas lähedal. «Istusin ruttu autosse ja sõitsin nendele vastu ja sain lapsed kätte, viisin nad turvaliselt ise koju.»

Põlva politsei piirkonnavanem Kalle Vall sõnas, et kuivõrd lapsed koduteel selja taha enam ei vaadanud, siis ei ole praegu ka teada, kas mees neile järgnes või mis oli tema motiiv.

«Rohkem peale paarinädalatagust juhtumit selliseid tähelepanekuid politseile ei ole laekunud ning täpselt ei ole teada ka sõiduki mark ega number, kuid pöörame oma igapäevatöös taolistele seisvatele masinatele tähelepanu, et vajadusel neid kontrollida,» kinnitas Vall.

Tema sõnul käitusid lapsed ainuõigelt: ohtu tajudes jooksid turvalisse kohta. «Samas toonitame, et juhtumist võinuks siiski ka vahetult politseile teada anda, sest praegu jõudis see meieni pea paarinädalase nihkega. Toona saanuks ehk vahetult reageerides tuvastada, kellega tegu, mis motiivid jne,» möönis Vall.

Põlva piirkonnagrupi juht Kalle Vall (vasakul) ja Kagu politseijaoskonna uurimisgrupi juht Signe Saarepuu.
Põlva piirkonnagrupi juht Kalle Vall (vasakul) ja Kagu politseijaoskonna uurimisgrupi juht Signe Saarepuu. Foto: Maarius Suviste
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles