Galerii: Dokumentaalfimi «Sinine Kõrb» esilinastus Artises

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kinos Artis esilinastus eile, 14. märtsil Ruti Murusalu dokumentaalfilm «Sinine Kõrb», mis annab ülevaate priimabaleriin Kaie Kõrbi elust ja loomingust.

«Sinine Kõrb» võtab kokku Kõrbi eluloo. Nende seas ka tema elu kõige traagilisemad sündmused – segastel asjaoludel tapetud isa, venna riigivastane tegevus, mis tõi kaasa tantsija väljasõidukeelu vahetult enne rahvusvahelist konkurssi, või siis Estonia kulisside taga hargnenud kurbmäng.

Õnnestunud on sümbol, mis kogu filmi raamib – sinine baleriin, pärit soome tantsukunsti grand man’i Jorma Uotineni «Pateetilise balleti» tantsunumbrist, mida Kõrb oma 50. sünnipäeva kontserdil esitas,  Estonia lavaga tagantjärele hüvasti jätta.

Filmis on rikkalikult tantsunäiteid priimabaleriini erinevatest rollidest. Lisaks on meenutusi Kaie  Moskva aegadest ja kohtumistest tema vanade kolleegidega.

Film on siiras ja tavatult avameelne.

Filmi näeb kuni 17. märtsini Tallinna kinos Artis.

Filmi stsenarist ja režissöör Ruti Murusalu. Operaatorid Erik Norkroos ja Kullar Viimne. Helilooja Tõnu Kõrvits.

Kiika pildigaleriid filmi pidulikult esilinastuselt!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles