NELI AASTAT PÕLENGUST Pariisi Jumalaema kirik on tõusnud tuhast

Inna-Katrin Hein
Copy
Pariisi Jumalaema kirikus käib pärast 2019. aasta põlengut taastamine ja restaureerimine. Kirik tahetakse taas avada detsembris 2024
Pariisi Jumalaema kirikus käib pärast 2019. aasta põlengut taastamine ja restaureerimine. Kirik tahetakse taas avada detsembris 2024 Foto: SARAH MEYSSONNIER / POOL / AFP/Scanpix

Neli aastat tagasi 15. aprillil 2019 lahvatas põleng Prantsusmaa pealinna Pariisi ajaloolises Jumalaema kirikus (Notre-Dame de Paris), suur osa katedraalist hävines. Uurimine näitas, et põleng sai alguse restaureerimistöödel tekkinud sädemest.

Prantsuse president Emmanuel Macron lubas, et Jumalaema kirik avatakse viie aasta pärast restaureerituna. Prantsuse meedia irvitas siis presidendi öeldu peale, kuid praeguse seisuga on olukord selline, et suure tõenäosusega avatakse 12. sajandist pärit sakraalehitis taas 2024. aasta detsembris, teatab afp.com. 

Katedraal on tõusnud tuhast, pikihoone saab tagasi tammepuust osad ja haritorni, samuti on tehtud uusi aknavitraaže ja terveks jäänud kiviosad on põlengujälgedest puhastatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles