KLÕPSUD Kodumaised staarid nautisid Eesti kultuuripäevadel New Yorgi võlusid

Aleksandra Jürman
, Elu24 Reporter
Copy
Stefan nautis nädalavahetusel New Yorgi võlusid Eesti maja katusel.
Stefan nautis nädalavahetusel New Yorgi võlusid Eesti maja katusel. Foto: Kuvatõmmis Instagramist / @stefanairapetjan

«Eestist tulnud, Eesti maja katusel, Armeenia kirik taustal, Armeenia värk peos... NY võlud.» Nädalavahetusel toimusid New Yorgis Eesti kultuuripäevad, mille jaoks sõitsid kaugele ookeani taha mitmed kodumaised staarid. Vaata pilte!

14.–16. aprillini toimusid New Yorgis Eesti kultuuripäevad, mille programmis olid teatrietendused, kontserdid, filmide linastused ja näitused.

Kultuuripäevade avamisel andis muusik Stefan Airapetjan akustilise kontserdi New Yorgi Eesti majas nii reede õhtul kui ka laupäeval Pööriöö Ballil ja publik võttis ta vastu väga soojalt. Paljud väliseestlased ei ole kursis Eesti kultuuri, sealhulgas popmuusikaga, aga võib julgelt väita, et nüüd on Stefanil ka suur fänniklubi ka New Yorgis.

Lisaks esinemistele jõudis Stefan avastada kohalikku metrood, ikoonilist vabadussammast, New Yorgi ööelu ja Times Square'i. Muidugi toitus Stefan nagu korralik ameeriklane: õhtusöögiks oli viil pepperon'i-pitsat ja Coca-Cola.

Eesti kultuuripäevadele sõitsid kohale ka lauljannad Kristel Aaslaid ja Tuuli Rand. Nemadki jõudsid avastada turistide lemmikut metrood ning jäädvustasid kiire rongi tekitatud tuuleiili taustal ägeda kaadri.

«Kolm tundi maganud, täiesti kutu, aga kohal,» kirjutas Tuuli Instagrami postitatud pildi pealkirjaks. Tundub, et lauljannad naudivad Ameerika sooja ilma, sest naised poseerivad New Yorgi tänavatel lühikestes pükstes ja T-särkides. «Siin on pöhimötteliselt Bali. 30 kraadi,» naljatas Tuuli.

Kultuuripäevade näol on tegemist suurima eesti kultuuri tutvustava festivaliga USAs, kuhu alati tulevad kohale inimesed üle terve riigi. Sel aastal oli publiku seas külalisi lisaks lähiosariikidele nii Chicagost, Seattle'st, Coloradost, Miamist, Bostonist kui ka Kanadast.

Festivali peetakse alates 1970. aastast ning sel korral toimusid 51. Kultuuripäevad (pandeemia tõttu jäid kahel aastal need kahjuks vahele).

Eesti kultuuriinimestele korraldasid New Yorgi Eesti majas näituste kunstituuri Riivo Kruuk, Estookin ja Meelis Tammemägi. Lisaks eri etendustele, filmide ühisvaatamisele ja Eesti käsitöödžinni maitsmisele korraldati külastajatele pidulik pööriöö ball ning «Salakõrtsi» järelpidu. Mis seal järelpeol toimus, jääb vist saladuseks...


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles