EESKUJULIK Koolitüdruk valis loovtööks tegevuse, mis aitab kogukonda ja kus igaüks saab osaleda

Triin Roos
, Elu24 reporter-toimetaja
Copy
Õpilane Marian Beljäev
Õpilane Marian Beljäev Foto: Erakogu

Sel pühapäeval, 16. aprillil on Pirital sündimas üks vahva algatus. Kaheksanda klassi õpilane Marian Beljäev viib koolitöö raames läbi metsakoristuse, kuhu kutsub osalema kõiki abistada soovijaid. «Hoiame oma kodukoha prügist priina,» ütleb Marian.  

Marian on otsustanud teha koolis ette nähtud loovtöö raames midagi kasulikku ja praktilist. Kuna praegu on kõikjal väga suur probleem reostus, soovib Marian oma kodukoha puhastamisel abiks olla. Ühtlasi kutsub ta kõiki soovijaid endaga koos koristama. 

Facebookis on Marian loonud koristustalgute jaoks ka sündmuse. «Soovin oma loovtööna korraldada prügikoristuse Pirital. Tulge koristame koos 16.04.2023. Koguneme kell 12.00 Lillepi pargi juures, Urva bussipeatuse taga,» ütleb Marian. «Koristame ja naudime värsket õhku ning pärast koristamist pakun ka väikest kosutust,» lisab ta. «Hoiame oma kodukoha prügist priina. Näeme seal!»

Prügi metsa all. Foto on illustreeriv.
Prügi metsa all. Foto on illustreeriv. Foto: Urmas Luik 

Püha Miikaeli Koolis õppiv Marian rääkis Elu24-le, et metsakoristuse korraldamise idee tuli talle eelmiste klasside loovtööde kaitsmist vaadates. «Keegi oli teinud taaskasutatud materjalidest lambi. Mulle meeldis idee planeedi aitamisest ning hakkasin mõtlema plaane, kuidas seda teha. Oli palju ideid, kuid mind on alati häirinud, kui inimesed prahti maha viskavad. Seega tundus kõige õigem teha koristustalgud. Kutsun sõbrad kokku ja koristame! Minu juhendaja soovitas ürituse teha suuremalt, nii jõudsingi praeguse koristuspäevani,» avaldas neiu.

Koristamiseks kogunemine toimub pühapäeval kell 12.00 Lillepi pargi juures, Urva bussipeatuse taga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles