KIREV GALERII Solarise keskuses toimunud näituse avamispidu meelitas kohale mitmed tuntud näod

Elu24
Copy
Näituse «SAH» avamine Solarise keskuses.
Näituse «SAH» avamine Solarise keskuses. Foto: Harry Tiits

Solarise keskuses avati kirev näitus «SAH», mis vaatleb kujutlevat kunstiajalugu uudse pilguga tänavakunsti kaudu. Kes avamispeol olid, vaata galeriist!

Näitusega olid tutvuma tulnud mitmed tuntud kunstihuvilised, teiste hulgas Kristjan Järvi, Jana Hallas, Ženja Fokin ja Tiiu Järviste. Kohapeal sai jälgida eklektilise kunstniku Soho Fondi uue teose valmimist.

Näitus sündis visioonist luua 20 aasta jooksul tekkinud seostest üks tervik. «Autorid on spetsiaalselt selle näituse jaoks loonud uusi teoseid. Näiteks Tiit Pääsuke on loonud oma kontseptuaalse väljapaneku ning taaselustasime tänavatelt kadunud salapärase kunstniku Mina ja Lydia,» avaldas galerist Meelis Tammemägi.

Näitusel on esindatud Eesti kunsti klassikud Tiit Pääsuke, Jaan Elken ja Adamson Eric üheskoos Marta Vaariku, Raoul Kurvitza, Soho Fondi ning Laurentsiusega. Nende seas on tänavakunstnikud Edward von Lõngus, Kairo, Pintsel, Okeiko ja Hapnik.

«See näitus on nagu linn, mis on pidevas muutumises. Ajas lisandub uusi teoseid, mis täiendavad juba räägitud kunstilugu ning lisavad uusi nüansse,» sõnas Tammemägi.

Kes avamispeol olid, vaata galeriist! 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles