Eeva Esse-Sõõrumaa langes kavala pettuse lõksu: hammustada saavad ka need, kes mõtlevad, et nemad õnge ei lähe (4)

Ketlin Kruse
, reporter
Copy
Eeva Esse FOTO: Konstantin Sednev
Eeva Esse FOTO: Konstantin Sednev Foto: Konstantin Sednev

«Hirmus oli aga see, kui pool tundi hiljem pangast helistati ja öeldi, et mu kaarti prooviti korduvalt juba kolme erinevasse iPhone'i lisada,» räägib saatejuht Eeva Esse-Sõõrumaa, kes langes kavala pettuse ohvriks.

DHLi nimel levivast petuskeemist ei pääsenud ka Eeva Esse-Sõõrumaa. Saatejuht tunnistab Instagramis, et langes kavala skeemi ohvriks.

«Petuskeemid on muutunud väga tõetruuks ja hammustada saavad ka need, kes mõtlevad, et nemad kindlasti õnge ei lähe,» tunnistab Eeva, kes ootas parasjagu tollimaksuga pakki. «Sain DHList sõnumi, mis viskas ette samasse jadasse, kust ka ametlikud sõnumid olid tulnud. Nii muuseas vajutasin lingile ja täitsin igati korraliku väljanägemisega tundunud DHLi lehel kaardiandmete ankeedi,» meenutab saatejuht. Tema sõnul tundus asi kahtlane, kui telefonile ei tulnud autentimiseks lubatud SMS-koodi. 

Õnneks sai Eeva siiski kiirelt jaole. «Taipasin kohe DHLi helistada, kust selgus, et tegu on pettusega ja soovitati kaart kinni panna. Seda ma ka kohe tegin. Hirmus oli aga see, kui pool tundi hiljem pangast helistati ja öeldi, et mu kaarti prooviti korduvalt juba kolme erinevasse iPhone'i lisada: Paul's iPhone, Silver's iPhone, Solaris's iPhone,» meenutas Eeva, pannes südamele, et tasub olla tähelepanelikum. «Ära ole nagu mina ja süvene. Ja kui oled nagu mina, siis ole ka niipalju mina, et reageeri kohe ja pane kaart kinni,» toonitab ta enda jälgijatele.

Kavalast pettusest ei pääsenud ka Eeva Esse-Sõõrumaa.
Kavalast pettusest ei pääsenud ka Eeva Esse-Sõõrumaa. Foto: Kuvatõmmis Instagrami storyst.

Kuigi petukirjast on möödas vaid kuu aega, sai telenägu täna juba uue õngitsuskirja. «DHL: oleme püüdnud teile kohale toimetada, kuid teie tarneaadress on vale, värskendage seda aadressil del-express.com,» seisis saadetud kirjas. 

«Mul läks väga õnneks tänu kiirele reageerimisele,» kommenteerib saatejuht juhtunut. Küll aga ütleb ta, et pärast seda, kui jagas lugu Instagramis, on ta saanud palju kirju inimestelt, kes on täpselt sama asja õnge läinud. 

Kavalate petuskeemide eest hoiatas DHL enda Facebooki lehel juba aasta aega tagasi. Kullerfirma palub sõnumisaajatel juures olevale lingile mitte vajutada ning samuti pangakaardi andmeid mitte jagada.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles