LÕPUKS OMETI End köögis kausis pesema pidanud majaelanike unistus täitus. «Nii ilus, et ei taha siit enam välja tulla.» (1)

Triin Roos
, Elu24 reporter-toimetaja
Copy
«Südamesoovi» saatejuht Keili Sükijainen koos Suure-Jaani kortermaja elanike, Ully ja Matiga.
«Südamesoovi» saatejuht Keili Sükijainen koos Suure-Jaani kortermaja elanike, Ully ja Matiga. Foto: Kanal 2

Suure-Jaanis asuvas kortermajas elavad eakad inimesed on kaua aega unistanud sellest, et hoovi peal aastaid lagunenuna seisnud saun saaks korda ning nad saaksid end voolava vee all pesta. «Meie jõud ei käi sauna korrastamisest lihtsalt üle,» tõdevad elanikud, kes keerulises olukorras on siiski optimistlikud ning loodavad, et leidub lahendus, mis annab neile pesemisvõimaluse. Siiamaani on tulnud väärikas eas inimestel hakkama saada pesukausis pesemisega keset väikest kööki... 

Selle nädala «Südamesoovi» saates sõitis saatejuht Keili Sükijainen külla Suure-Jaani tublidele ja väärikas eas elanikele. Neid ühendab üks suur maja, kus nad on terve oma elu elanud ja erinevaid ajastuid näinud. Kuid nüüd on nad sattunud täiesti uskumatusse olukorda, sest kuidas teisiti nimetada olusid, kus terve elu tööd teinud, lapsi kasvatanud ja ühiskonda aidanud inimeste ainukene pesemisvõimalus on väike kauss keset kööki.

«Väikse kausi panen ka siia veel ja niimoodi ma siis pesen,» ütleb üks proua. «Laua peale panen pesukausi, siin peseme pea ära,» räägib teine proua. «See on isegi jumala ohtlik ju,» imestab Keili Sükijainen, nähes seda, kuidas eakad majaelanikud peavad end pesema kausis, kuhu vaid hädapärast seisma mahub.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles