PUHKUSEREISIST SAI ÕUDUSUNENÄGU Kaduma läinud kohver leiti prügikastist. Lennujaam: võõrale inimesele seda ei antud (1)

Ketlin Kruse
, reporter
Copy
Kadunud kohver leiti prügikastist.
Kadunud kohver leiti prügikastist. Foto: Erakogu/Ingrid Abel

«Ma ei kujutanud ette ka, et sellest saagast saab täielik õudusunenägu!» räägib Itaalias puhkamas käinud Ingrid. Hilinenud reisikohver oli aga kõigest algus.

Märtsi lõpus Itaalias reisil käinud tallinlase puhkusereis lõppes sellega, et tema reisikohver leiti Kristiine linnaosa prügikastist.

«Tulin 31.03.2023 tagasi Cataniast läbi Frankfurdi ja kuna lend hilines, jäi minu kohver Franfurti maha,» kirjutab Tallinnas elav Ingrid Abel ühismeedias. Lennufirma Lufthansa olevat Ingridile saatnud kirja, et kohver saabub 1. aprillil kell 13.00 ja see toimetatakse koju. «Ka Tallinna lennujaamas pagasiteeninduses kinnitati mulle, et ma ei pea muretsema, nemad hoolitsevad kõige eest! Sel hetkel ei kujutanud ma ette ka, et sellest saagast saab täielik õudusunenägu,» on Ingrid siiani hämmingus.

Kuigi kohver pidi saabuma järgmisel päeval, nii paraku ei läinud.

Ei kujutanud ma ette ka, et sellest saagast saab täielik õudusunenägu! – Ingrid Abel

«Lõpuks läksin Tallinna lennujaama kohale ja uurisin, kuhu mu pagas jääb. Mul oli reaalselt pool elu seal sees! Tallinna lennujaama pagasiteeninduses tööl olev noormees kehitas ainult õlgu ja ütles, et minu pagas ei saabunud millegipärast. Ta ütles veel ka, et küll tuleb järgmise lennuga, mida muidugi ei juhtunud,» meenutas Ingrid. Enda sõnul pakkus ta lennujaama töötajale välja, et nad kontrolliksid turvakaameraid. «Selle peale mulle naerdi näkku ja öeldi, et nemad küll mingeid kaameraid vaatama ei hakka. Nad ütlesid veel, et ma oleksin rahulik ja küll see välja ilmub.»

Ootamatu kiri 

Nädal aega hiljem sai Ingrid talle tundmatult isikult e-kirja. «Seal oli kirjas, et minu kohver on leitud. Meili oli lisatud ka asukoht, kus pidi mu kohver oletatavalt asuma.»

Ingrid läks e-kirjas märgitud asukohta Kristiine linnaosas ja leidis oma roosa kohvri sealsest prügikastist. «Kohale minnes tabas mind täielik šokk! Mu kohver oli kallimatest asjadest tühjaks tehtud, ainult mõned riided olid alles ja need olid prügikastis!»

Prügikastist leitud roosa kohver.
Prügikastist leitud roosa kohver. Foto: Erakogu/Ingrid Abel

Politseisse avalduse teinud Ingridi sõnul oli kohvri väärtus kokku üle 1200 euro. «Vaimsest kahjust ma ei hakka rääkimagi!»

Tallinna lennujaamaga ühendust võtnud Ingridile vastati väidetavalt, et turvakaamera salvestistelt nähtus, et kohver saabus siiski lubatud kuupäeval, 1. aprillil.

«Ja keegi lihtsalt varastas mu kohvri! Kuidas saab selline asi üldse võimalik olla, et sellisel viisil sattuvad minu isiklikud ja kallid asjad kolmandate isikute kätte?» on naine siiani šokeeritud.

E-mailile saabunud kiri.
E-mailile saabunud kiri. Foto: Erakogu/Ingrid Abel

Lennujaam: kohvrit võõrale inimesele ei antud

Tallinna lennujaama kommunikatsioonispetsialist Jane Kallaste möönab, et tegu on kahetsusväärse juhtumiga. «Meil on väga kahju, et selline juhtum Tallinna lennujaama territooriumil aset on leidnud. Kinnitame, et teeme igakülgselt koostööd politsei- ja piirivalveametiga, kes juhtumit uurib, ning teeme omalt poolt kõik, et süüdlased leitaks.»

Väide, et kohver anti ilma kontrollita üle võõrale inimesele, ei vasta Kallaste sõnul tõele. «Kõik kohvrid, sealhulgas hilinenud pagas, võetakse õhusõiduki pealt maha ning suunatakse pagasilindile, kust reisijad need kätte saavad. Nii meil kui ka mujal maailmas ei kontrollita saabuva pagasi alal kohvri ja kohvri omaniku vastavust. Eestis on sellised juhtumid, kus pagas kas kogemata või sihilikult satub vale inimese kätte, väga harvad, kuid mujal maailmas läheb igal aastal nii kaduma tuhandeid kohvreid. Kui pagas jõuab pagasisaali lindile, siis omanikuta pagasi võtavad sealt ära lennujaama töötajad, kes võtavad pagasi omanikuga ühendust ning selle pagasi kättesaamine toimub isikut tõendava dokumendi alusel,» selgitas ta.

Kommunikatsioonispetsialist Jane Kallaste toonitas, et turvalisus on Tallinna lennujaamas kõige olulisem. «Anname endast kõik, et meie territooriumil varguseid ennetada. Paraku on pagasilindi juures võimatu vargust täielikult välistada, aga lennujaama territooriumil on väga palju kaameraid, mis aitavad politseitöötajatel süüdlased leida.»

Kadunud kohver leiti prügikastist.
Kadunud kohver leiti prügikastist. Foto: Erakogu/Ingrid Abel

Elisa vahendusel oli Ingrid sõlminud kindlustuslepingu firmaga Ops Est OÜ

Kindlustusfirma vastas Ingridile saadetud kirjas: «Kui olukord on selline, et keegi teine võttis teie pagasi lindilt ja võttis selle kaasa, siis pole kindlustusjuhtum, sest olukord leidis aset Eestis ja isegi välismaal ei oleks see kindlustusjuhtum.»

«Kui aga teie pagas lindile kunagi ei jõudnud ja see varastati kuidagi enne, kui see oli lennuettevõtte järelevalve all, siis on kindlustusjuhtum,» selgitas kindlustusfirma.

Lisame Ops Est OÜ kommentaari esimesel võimalusel. 

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles