SELGUS MAJAS Nüüd on teada, kas prints Harry ja Meghan Markle lähevad kuninga kroonimisele (1)

Getter Trumsi
, tegevtoimetaja
Copy
Meghan Markle ja prints Harry.
Meghan Markle ja prints Harry. Foto: babiradpicture/BenPAKALSK/SIPA/SCANPIX

Kuninglikust elust loobunud prints Harry ja tema kaasa Meghan Markle'i kohal olid kaua suured küsimärgid seoses kuningas Charlesi kroonimisega. Nüüd on selgus majas. 

Kaua spekuleeriti selle üle, kas kuninglikust elust eemaldunud paar läheb mais toimuvale kroonimisele või mitte. Nüüd on Buckinghami palee avaldanud, et prints Harry osaleb pidulikul üritusel, kuid Meghan Markle mitte, vahendab BBC.

Prints Harry ühineb enam kui 2000 külalisega, kes on 6. maiks Westminster Abbeysse oodatud. See on esimene kord, kui Harry on koos kuningliku perekonnaga pärast tema enimmüüdud ja kõmulise mälestusteraamatu avaldamist.

Tema raamat «Spare» paljastas perepingete ulatuse ja sellest ajast peale on ta rääkinud, et tunneb end oma ülejäänud perekonnast erinevana. Seetõttu polnud selge, kas ta üldse osaleb oma isa kroonimisel.

Teadaolevalt võeti Californias elava prints Harry ja Meghaniga kroonimisel osalemise asjus e-kirja vahendusel ühendust üle kuu aja tagasi. Täna andsid nad otsusest teada.

BBC vahendab, et Meghani otsust mitte osaleda vaadeldakse Sussexi hertsogi ja hertsoginna ning kuningliku perekonna jätkuvate lahendamata pingete osana.

Nii prints Harry raamat kui ka nende Netflixi sari tõstsid esile negatiivse meediakajastuse Meghani suhtes, mille osas ei saanud Ameerikasse kolinud prints oma perelt enda arvates piisavalt toetust. 

Praegu ei ole teada, milline roll prints Harryt kroonimise tseremoonia ajal ootab. Küllap pigem väike, sest ta ei ole enam kuningliku perekonna töötav liige. Eeldatakse, et tema vennal prints Williamil on Walesi printsina kroonimisel oluline roll. Kindlasti hoitakse nii tal kui ka prints Harryl hoolega silma peal, sest nad on juba mõnda aega tülis olnud.

Peale kroonimisteenistuse toimub pikal nädalavahetusel mitu avalikku üritust, kuhu oodatakse ka kuninglikku perekonda.

6. mai on ühtlasi prints Harry ja Meghan Markle'i poja Archie sünnipäev, kes saab sel aastal 4-aastaseks.

Harry käis Suurbritannias viimati märtsi lõpus, kui ta saabus ootamatult Londonisse. Paarina käisid nad koos Suurbritannias, kui toimus kuninganna Elizabeth II ärasaatmine.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles