KAASOMANIKE TÜLI Elva proua meeleheitel: pean ära ostma maja alumise korruse, kuigi ma seda ei soovi (2)

Triin Roos
, Elu24 reporter-toimetaja
Copy
Kaja Rosin oma kodus.
Kaja Rosin oma kodus. Foto: Triin Roos, Elu24

«Väga nutune olukord on mul,» tunnistab Elvas elav Kaja, keda ootab ees majaosa sundostmine. «Kas te ei taha ära osta? Ma kõigilt küsin. Mul pole tõesti selle alumise korrusega mitte midagi peale hakata,» avaldab enda sõnul väljapääsmatus olukorras olev proua, kes pole kunagi varem oma elus pidanud laenu võtma, kuid praegu on sunnitud seda tegema, kui soovib oma kodus edasi elada. Kaja vastu algatas hagi kaasomanik, kes nõuab jõustunud kohtuotsuse alusel Kajalt hüvitist 52 500 eurot. Kaasomanik ütleb, et Kajale on pakutud kõiki kompromisse, mida osati pakkuda.

Kaja Rosin tuli Elvasse elama 16-aastasena, kui tema vanemad otsustasid kolida pealinnast idüllilisse väikelinna. Pere ostis vaiksel Nõmme tänaval asuva maja ülemise korruse. «Alates 1985. aastast on see elamu olnud kahe pere kasutuses ehk sisuliselt on olnud tegemist kahepereelamuga,» ütleb 62-aastane Kaja, kes töötas Elvas kardinaid tootvas Rootsi ettevõttes. Praegu naine tööl ei käi.

Siin on Kaja elanud juba 36 aastat ning tema kindel soov on samas kohas ka edaspidi elada. «See oli minu vanemate kodu. Olen kinnistut viimased kümme aastat üksi hooldanud ega pole kunagi võtnud laenu. Ema õpetas, et võlg on võõra oma. Ja sellest põhimõttest lähtudes olen elanud. Siin on asjad nagu on, kuid vähemalt võlga pole senini olnud,» räägib ta. Kajat puudutavat kohtuotsust arvesse võttes ähvardab olukord aga muutuda, sest naisel tuleb välja käia 52 500 euro suurune summa kaasomanikule.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles