VIDEOKLIPP RIIGIKOGUST «Teie huultelt on väga raske lugeda, sest need ei liigu väga!» (1)

Elu24
Copy
Kaja Kallas
Kaja Kallas Foto: Kuvatõmmis videost

Riigikogu pole tööd õieti alustada saanudki, kui juba läks istungil Kert Kingo ja Kaja Kallase vahel ütlemiseks. «Teie huultelt on väga raske lugeda, sest need ei liigu väga,» ei jäänud peaministrikandidaat Kingole vastust võlgu.

Teisipäeval toimus riigikogu istung, kus iga riigikogu liige sai esitada peaministrikandidaadile küsimusi.

«Rääkisite teise valitsuse väidetavalt tekitatud kriisidest ja lubasite neid usinalt lahendama hakata, aga praktikas te ise tekitasite neid kriise juurde. Te olete mõlema valitsuse ajal rikkunud põhiseadust, õigusriigi aluseid ning jätkanud rahva lõhestamisega. Te olete valetanud. Kaks korda järjest valetanud,» sõnas Kert Kingo ja küsis, kui kaua Kallas seda jätkata kavatseb.

Peaministrikandidaat Kaja Kallas vastas, et pole kriise juurde tekitanud, vaid püüab neid lahendada. Seejuures loetles ta kriise, millega Eesti on rinda pistnud. «Panete mulle õlule päris selliseid huvitavaid väiteid. Mina pole nende kriiside süüdlane ja ma pole neid tekitanud, aga mida ma püüan teha, on neid kriise lahendada ja et Eesti tuleks nendest kriisidest välja võimalikult hästi.»

Kingot vastus aga ei rahuldanud. «Te eelmisele minu küsimusele ei vastanud, rääkisite aia august.»

«Kasutades teie siinset suhtlusmaneeri ja väljendusi, tundub, et teil puudub funktsionaalne arusaamine, seega püüan rääkida lihtlausetes ehk lugege palun mu huultelt. Teie olete põhiseaduskriisi tekitanud, te olete tekitanud õigusriigi kriisi, olete lõhestanud rahvast, õhutate viha, te valetate ja ainult valetate. Te hävitate Eestit, kui kaua te seda jätkate?»

Kaja Kallas ei jäänud vastust võlgu: «Teie huultelt on väga raske lugeda, sest need ei liigu väga.» 

«See oli nali,» sõnas Kallas kiirelt. «Palun vabandust.» Ka hiljem palus Kallas Kingo käest veel kord vabandust. «Ma tõesti ei mõelnud teid solvata, ma tegin kohatu nalja. Katsun sellest hoiduda.»

@targo.parnamets Peaministrikandidaat solvas riigikogu liiget Kert Kingot. #tiktokestonia #tiktokeesti #eestitiktok #reformierakond #KajaKallas #gokallas #ekre #kertkingo ♬ original sound - Targo Pärnamets

Kõnealune klipp läks sotsiaalmeedias kiirelt lendu. «Kingo ka just kõige viisakam ei olnud. Proovis olla maru vaimukas, aga sai vastu,» nentis näiteks üks kommentaariumis. «Sellise vastuse andiski?» olid mitmed hämmingus, leides, et Kallase «nali» ei olnud peaministrikandidaadile kohane.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles