«Minu silmis ümarlauad ei lahenda asju...» tõdeb üheksa-aastase poisi ema, kes tõi «Kuuuurija» saates avalikkuse ette loo Haapsalu alaealiste tüdrukute jõhkrast väljapressimisest. Ema sõnul saadeti üks väljapressija erikooli, kuid teine värbab kampa uusi «liikmeid». «Ma ei julge küll väita, et ta ei saanud aru. Iseasi on see, kuidas ta selle asja vastu võtab,» kirjeldab koolidirektor tüdrukut.

Päev pärast saate eetrisse jõudmist avaldab Hille Elu24-le, et olukorra lahendamiseks on tema arvates tehtud vähe. «Kooli ja koolipsühholoogiga on suheldud. Pakuvad ümarlaudu ja asju koos sotsiaalkindlustusameti spetsialistidega,» ütleb siiani mures ema, «minu silmis ümarlauad ei lahenda asju...»

Vestluse lõpus tunnistab oma pojaga sel teemal mitmel korral rääkinud Hille raske südamega: «Olen aus. Ainuke koht, kus abi pakuti, oligi kool. Oli ka seal juttu ümarlauast, aga minu lapsega vesteldi.»

Üks väljapressijatest, kes kasutas varjunime Musirull, saadeti Hille sõnul erikooli, aga väidetavalt mitte kauaks. «Suveks on ta Haapsalus tagasi,» pakub Hille, kelle sõnul on tüdruk erikooli saadetud varemgi. «Jutud käisid, et ta on iga kord hea käitumise korral varem ära saanud.»

Teine juhtumiga seotud tüdruk on Hille sõnul siiani n-ö vabaduses ja tüdruku ema suhtub olukorda ükskõikselt. «Hetkel koolitab uusi lapsi välja. Sain ka väga ükskõikse suhtumise osaliseks tüdruku ema poolt. [...] Põhimõtteliselt tema arvates oli minu laps ise süüdi. Kaitses tüdrukut. See ongi imelik. Kõik faktid visati letti ja...» jääb Hille nõutuks.

Kool sai karmist olukorrast teada alles hiljem, kui asjaosalised ehk õpilased pärast koolivaheajal aset leidnud juhtumit uuesti koolipinki istusid.

«Meie tegelesime mitte ainult selle üheksa-aastasega, vaid kõigi osapooltega,» kinnitab koolidirektor ja lisab: «Me oleme kõigiga vestelnud, kõigile erinevaid teenuseid pakkunud vastavalt sellele, mis roll kellelgi on. Ja oleme püüdnud selle üheksa-aastase poisi peret toetada. Aga me saame teha ainult nii palju, kui nad vastu võtavad.»

Kommentaarid (2)
Copy