Kuidas Tartu noorukid telefonikõnega McDonald'sist eined välja petsid

Ketlin Kruse
, reporter
Copy
Tartu McDonald's.
Tartu McDonald's. Foto: Lauri Kulpsoo

Pealtnäha lihtsat skeemi kasutanud Tartu poisid jäid siiski politseiniku küüsi. «Selle juhtumi puhul võib olla karistus kuni 1200 eurot või arest,» nentis Tartu jaoskonna menetlusjuht Timo Reinthal.

«Skeem oli poistel lihtne – kõne restorani: tere, tellisime, saime valed asjad. Veidi selgitamist, mis valesti oli, ja lubatigi neile tasuta eine, millele noored järele kiirustasid,» jagab veebipolitseinik Andero Sepp ühismeedias. 

Nimelt petsid neli Tartu noormeest McDonald'sist telefonikõnega välja kolm tasuta einet ja magustoidu. «Arutelu, kas Tavernast pizza või McDonald's, olla pikem olnud,» nentis Sepp.

Viimane tegi kontrollkõne McDonald'si, kust ka kinnitati, et säärane kõne ja pettus aset leidsid.

Praegune juhtum on politseile teadaolevalt ainus selline Tartus. «Müüjatel või teenuste pakkujatel soovitame enne kauba üleandmist veenduda, et toote või teenuse eest on tasutud ja see antakse üle õigele inimesele,» lisas PPA pressiesindaja Martin Raid.

Tartu jaoskonna menetlusjuht Timo Reinthal sõnas, et sellise juhtumi korral võib oodata arest või kuni 1200 euro suurune rahatrahv. «Selle juhtumi puhul võib tulla kõne alla karistusseadustiku paragrahvi rikkumine, mis käsitleb varavastast süütegu väheväärtusliku asja ja varalise õiguse vastu,» selgitas ta.

Kuigi veebipolitseiniku Facebooki tehtud postituse all kiitsid mitmed hoopis poiste kavalat skeemi, öeldes, et politseinik on kade, sõnas viimane vastuseks: «Ei ole kade, aga nutikusele tuleb leida teine väljund – selline, mis seadust ei riku.»

McDonald'si lasteeine. Foto on illustreeriv.
McDonald'si lasteeine. Foto on illustreeriv. Foto: Lauri Kulpsoo

Küsisime kommentaari ka McDonald'silt, lisame selle esimesel võimalusel. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles