100 EUROT TASKURAHA Alaealiselt väidetavalt seksi ostnud mees sai karistuse. Süüdistatav: kaeban edasi

Annaliisa Köss
, reporter-toimetaja
Copy
Foto on illustratiivne.
Foto on illustratiivne. Foto: Shutterstock

Tartu maakohus mõistis 29. märtsi kohtuotsusega 48-aastase Antsu süüdi alaealiselt korduvalt seksi ostmises ning karistas teda tingimisi vangistusega. «Jah, kaeban edasi,» sõnas süüdistatav, kes pole otsusega rahul.

Süüdistuse kohaselt leppis Ants (täisnimi toimetusele teada, kannatanute huvides seda ei avaldata) alaealisega veebiportaali vahendusel kokku kohtumise, et astuda temaga saja euro eest seksuaalvahekorda. Olles varem juba alaealiselt seksi ostnud, leppis ta seejärel kokku veel kaks kohtumist eesmärgiga rahalise tasu eest seksuaalvahekorda astuda. Teisel korral lubas mees tasu vähemalt 7 eurot ja 12 senti ning kolmandal korral jättis rahasumma selgelt nimetamata.

Kohtus leidis tõendamist, et Ants ostis alaealiselt seksi kahel korral 2018. aasta sügisel ehk peaaegu neli aastat tagasi. Karistuse mõistmisel võttis kohus arvesse, et kannatanu oli selleks ajaks ületanud sel ajal kehtinud seksuaalse enesemääramise eapiiri ehk 14 eluaastat ning soovis nende suhtlusest nähtuvalt süüdistatavaga vahekorras olla. Samuti ei soovinud kannatanu süüdistatava karistamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles