VIDEO Silvia Ilvese pojast sai maineka muusikakonkursi laureaat. «Tristani saavutuse üle oli õnnelik ka teda klaveril saatnud vanem vend»

Triin Roos
, Elu24 reporter-toimetaja
Copy
Silvia Ilves koos poegade Tristani ja Stefaniga
Silvia Ilves koos poegade Tristani ja Stefaniga Foto: Erakogu

Nelja poja ema Silvia Ilves jagab rõõmsat uudist. «Mu kümneaastane Tristan on «Tallinna talent 2023» laureaat,» teatab ta. Auhinnana teenis tubli noor muusik tšellomänguga välja korraliku stipendiumi, mis katab järgmise konkursi kulud. «Välismaal konkurssidel osalemine on päris kallis lõbu,» avaldab Ilves.

«Hurraa! Mu kümneaastane Tristan on «Tallinna talent 2023» laureaat,» jagas Silvia Ilves Elu24 toimetusega. «Kallis poeg Stefan oli laval tugev tugi ja saatis oma venda klaveril,» lisas ta. Tristani vanem vend Stefan pälvis eelmisel aastal «Tallinna talent 2022» laureaadi tiitli. «Tristan oli nii uhke ja õnnelik oma saavutuse üle,» tunnistas Ilves.

Tallinn korraldab juba kolmandat korda muusikakonkurssi «Tallinna talent», mille eesmärk on esile tuua ja toetada musikaalselt andekaid õpilasi. Kahtekümmet parimat osalejat tunnustatakse pealinna talendikaima noormuusiku tiitli ja ühekordse stipendiumiga.

Linnapea Mihhail Kõlvarti ellukutsutud konkurss toimub solistidele ja ansamblitele kahes kategoorias: vokaalmuusika ja instrumentaalmuusika, mõlemas saab teha valiku klassika, levi- ja rahvamuusika ning improvisatsiooni vahel.

Auhinnaraha on väga teretulnud

Silvia Ilves rääkis Elu24-le, et «Tallinna talent 2023» võit oli väga oluline, sest auhinnarahaks saadud 1000 eurot katab järgmisel konkursil osalemise kulud. «Tristanil on maikuus ootamas ees Leedus Klaipedas toimuv tšellistide konkurss. Finantsi mõttes oli see 1000 eurot väga oodatud ja teretulnud. Tal on transpordikulud nüüd lahendatud. Igasugune konkurss vajab lisatunde ja need maksavad. Raha kulub ka pilli hooldusele, kohapeal on vaja leida klaverisaatja, kellele tuleb samuti tasuda. Lisandub konkursi osavõtumaks ja kulud hotelli ja toitlustuse eest,» avaldas Ilves. 1000 eurot auhinnaraha ongi mõeldud muusikalise arengu toetamiseks.

«Tallinna Talent 2023» konkursil
«Tallinna Talent 2023» konkursil Foto: Erakogu

Kui Tristan saab võidetud rahasummast oma järgmise konkursi kulud katta, siis Stefani minek Tšehhis toimuvale konkursile pole majanduslikel põhjustel veel kindel. «Järgmine mure on Stefan, kellel tuleb konkurss rutem. Aprillis peaks ta sõitma Tšehhisse. Kultuurkapitalil ei olnud seekord võimalik toetada Stefanit. Eelmine kord nad toetasid ja Stefan saavutas teise koha,» räägib Ilves.

«Nüüd küsisin kultuurkapitalilt Stefanile ja Tristanile ka toetust, kuid kahjuks ei saanud, kuigi nad on Tallinna Muusika- ja Balletikooli ühed andekaimad õpilased. Laste muusikasse ma võin investeerida lõpmatuseni, kui raha on, kuid mul endal ei ole vaba raha praegu. Kõige hullem on see, kui andeka lapse osalemine konkursil jääb raha taha,» tõdeb Ilves. 

«Kuna mul ei ole vabu vahendeid hetkel, siis pole veel lennupileteid saanud osta, et Stefanit konkursile saata. Tal peab saatja olema, ta ei saa üksi minna. Plaanis on teha toetuskontsert Facebookis, kus Stefan mängib oma konkursirepertuaari ette ning kes tahab, saab toetada. Kui riigil pole raha, et toetada, siis rahvas on ikka valmis toetama tublisid lapsi,» loodab Ilves.

Vaata Tristani ülesastumist «Tallinna talent 2023» konkursil allolevast videost. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles