«Vetsu ka ei tohi minna ilma ülemuse loata!»​​ Bauhofis töötamist orjuseks nimetanud tallinlanna väited poe sõnul tõele ei vasta

Ketlin Kruse
, reporter
Copy
Bauhofi kauplus Viljandis. Pilt on illustratiivne.
Bauhofi kauplus Viljandis. Pilt on illustratiivne. Foto: Marko Saarm / Sakala / Scanpix

Paar päeva Laagri Bauhofis tööd teinud tallinlanna nimetas kogemust orjatööks. «Sa ei tohi vetsu ka minna ilma, kassast ära minna ilma otsese ülemuse loata,» väitis Liina-nimeline naine. Bauhofi sisekontrollimenetlus Liina sõnu aga ei kinnitanud. «Esitatud väited ei põhine tegelikel faktidel ja tegemist on isiku isikliku arvamusega,» kommenteeris Bauhofi turundusdirektor Kristina Vais.

«See kogemus pani mind aina mõtlema selle üle, kui õudne on suhtumine teenindajasse,» kurtis videoblogi pidav Liina märtsi lõpus enda Youtube'i videos. Tallinnas Laagri Bauhofis kolm päeva GoWorkaBiti kaudu tööampse teinud Liina nimetas kogemust orjatööks.

«Kõik ootavad sinult ma ei tea mida ja sa oled põhimõtteliselt ori. Mingi et sa ei tohi vetsu ka minna ilma, kassast ära minna ilma otsese ülemuse loata. Isegi Selveris ei olnud sellist nalja,» kirjeldas Liina oma sõnadega Bauhofi töökorraldust. «Ma olen kuulnud, et Soomes on nii koristaja kui president sinuga samal pulgal, et kõikidesse suhtutakse hästi, ühtemoodi. Eestis see on nii kohutavalt teistmoodi, just tööandjad ei ole absoluutselt tänulikud, et inimesed on nõus tulema seda tööd miinimumpalgaga tegema.» 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles