VIDEO Prügikastist leitud haruldane tiigrikutsikas võitleb oma elu eest

Triin Roos
, Elu24 reporter-toimetaja
Copy
Valge tiigrikutsikas, kes leiti loomaaia juures asuvast prügikastist.
Valge tiigrikutsikas, kes leiti loomaaia juures asuvast prügikastist. Foto: STELIOS MISINAS, Scanpix

Ateena loomaaia juures asuvast prügikastist leitud valge tiigrikutsikas kütab kirgi Kreeka meediaväljaannetes. Veterinaarid annavad endast kõik, et looma aidata ja ta üles turgutada. Arvatakse, et tiigritüdruk on ebaseadusliku metsloomaäri ohver.

Ateenas asuva loomaaia väravast on varem leitud kasse, koeri ja roomajaid, kuid kunagi varem pole sealt leitud tiigrit. Arvatakse, et valge tiigrikutsikas smugeldati Kreekasse ebaseadusliku ja väga tulusa metsloomaäri käigus ning hüljati tema kehva tervise tõttu. Prügikastist leidmisel oli tiigri tervislik seisund väga tõsine.

Neljakuusele emasele tiigrile pandi nimeks Hasiya. Eile tehti talle operatsioon, et eemaldada nael, mille omanik oli teadmata põhjusel tema jala sisse pannud. Tiigrikutsikale tehakse analüüse, et välja selgitada, mis tervisemure teda vaevab, et ta tagumistele jalgadele toetuda ei saa. Hasiya ravimisega tegeleb kaheteistkümnest veterinaarist koosnev komisjon, vahendab uudisteportaal irafina.gr. Esialgu oli plaan viia tiiger USAsse, aga otsustati, et selleks on siiski veel liialt vara ja enne poole aasta möödumist seda ei juhtu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles