Haapsalus valitseb mõistmatus: miks lehvib piiskopilinnuses ainult Ukraina lipp? (1)

Triin Roos
, Elu24 reporter-toimetaja
Copy
Ukraina lipp lehvimas Haapsalu linnuse juures.
Ukraina lipp lehvimas Haapsalu linnuse juures. Foto: Erakogu

Haapsalu piiskopilinnusest mööduvatel inimestel on tekkinud küsimus, miks lehvib linnuse juures vaid Ukraina lipp. «Eesti lippu ei leia lossiplatsi juures enam kusagilt,» tõdevad kohalikud kurvalt. SA Haapsalu ja Läänemaa Muuseumid juht Anton Pärn selgitab, miks on väljas vaid Ukraina lipp. Oma seisukoha avaldab ka Riigikantselei sümboolikanõunik Gert Uiboaed.

«Haapsalu piiskopilinnuse juures lossiplatsil lehvib uhkelt suur Ukraina lipp, kuid Eesti lippu ei leia enam kusagilt,» jagab Haapsalus elav Triin oma tähelepanekut. «Jääb mulje, et ukrainlastel on õnnestunud vallutada seni Eesti Vabariigi koosseisu kuulunud ajalooline Haapsalu piiskopilinnus,» ütleb ta. «Kas Ukraina lipu kasutamine ilma Eesti liputa on ikka seadusjärgne?»

Toimetusele on saabunud ka teine sellekohane vihje lapsevanemalt, kes tihti oma lapsega piiskopilinnuse juurest mööda jalutab. «On silma jäänud, et linnuse juures lehvib Ukraina lipp. Eesti lipp oli siin ka vahepeal, kuid enam mitte. Tekib küsimus, miks nii? Igal pool mujal on Ukraina lipu kõrval ka Eesti lipp,» ütleb noor ema. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles