SAAGA LÄBI ⟩ Gwyneth Paltrow võitis kohtus: tundsin, et vale väitega nõustumine seadis ohtu minu aususe

Merilyn Närep
, päevatoimetaja
Copy
Gwyneth Paltrow ja tema advokaat Steve Owens naeratamas pärast kohtuotsuse teatavaks tegemist
Gwyneth Paltrow ja tema advokaat Steve Owens naeratamas pärast kohtuotsuse teatavaks tegemist Foto: POOL/REUTERS/Scanpix

Utah' vandekohus leidis neljapäeval, et Oscari võitnud näitleja Gwyneth Paltrow ei ole 2016. aastal toimunud suusaõnnetuses süüdi.

Tänaseks pensionile jäänud silmaarst Terry Sanderson (alumisel pildil paremal) põrkas 2016. aastal suusamäel õnnetult kokku näitleja Gwyneth Paltrow'ga. Aastaid hiljem on Sanderson Hollywoodi näitleja kohtusse andnud väitega, et Paltrow põhjustas suusaõnnetuse, milles ta sai tõsiseid vigastusi ja mis mõjutas tema elukvaliteeti, vahendab BBC.

Sanderson nõudis alguses näitlejannalt 3,1 miljonit dollarit, kuid see kohtuasi tühistati. Nüüd nõuab Sanderson 300 000 dollari suurust valuraha. Kohtudokumentide põhjal oli tal õnnetuse järel peapõrutus ja mitu roidemurdu.

Pärast kohtuotsuse ettelugemist avaldas Paltrow oma advokaatide vahendusel avalduse. «Tundsin, et vale väitega nõustumine seadis ohtu minu aususe. Olen tulemusega rahul ning hindan kohtunik Holmbergi ja vandekogu rasket tööd ning tänan neid läbimõeldud suhtumise eest selle juhtumi käsitlemisel,» ütles Paltrow.

Tema advokaat Steve Owens avaldas samuti avalduse. «Meil on selle üksmeelse tulemuse üle hea meel,» ütles ta. «Gwyneth on varem propageerinud seda, millesse ta usub – see olukord ei olnud teistsugune ja ta jätkab võitlemist selle eest, mis on õige.»

Mis kohtusaalis varem toimus?

Kohtus Sandersoni meeskonna tunnistajaks kutsutud neuroloog Wendell Gibby avaldas, et pärast õnnetust halvenes endise silmaarsti tervis kiiresti ja ta loobus paljudest hobidest, millega ta varem tegeles. «Terry oli väga hästi funktsioneeriv, ohtra energiaga inimene, kes suusatas, tegi vabatahtlikku tööd, tantsis ja suhtles tihti oma laste ning lastelastega,» kirjeldas Gibby Sandersoni.

Pärast kokkupõrget suusamäel läks Sanderson neuroloogi sõnul lahku oma kallimast, tal on raskusi probleemide lahendamisega ning ta hakkas oma lastelaste peale karjuma. «Võime hästi funktsioneerida on kadunud.»

Lisaks mainis neuroloog kohtus, et Sandersonil oli pärast suusaõnnetust neli roidemurdu. «Oleks tema olnud see, kes näitlejannale otsa sõitis, ei oleks ta selliseid vigastusi saanud,» ütles Gibby.

50-aastase Paltrow' advokaatide sõnul on süüdistus puhta jama ning kohtuvälist kokkulepet näitlejanna ei soovinud. Nõnda läkski asi eelmisel nädalal kohtusse, kus Paltrow nõudis ühe dollari suurust valuraha ja õigusabikulude katmist. Paltrow' sõnul jahib Sanderson kõigest kuulsust ning raha.

Kohtus on Paltrow' advokaadid väitnud, et suusaõnnetuses oli süüdi Sanderson ja tal oli juba enne õnnetust mitmeid tervisemuresid. Näiteks halvenesid pärast insulti tema nägemine ja kuulmine ning Sandersonil oli aeg-ajalt ka depressioon.

«Sandersonil võis olla varem tervisemuresid. Kuid tema emotsioonide ja käitumisega seotud muutused olid liiga järsud, et eelnevate tervisehädadega seotud olla,» nentis neuroloog.

«Kuulsin veidrat urinat»

Kaheksa päeva kestnud kohtuprotsessi ajal istus Paltrow ise kohtupinki reedel. Paltrow avaldas kohtupingis, et ta pidas õnnetust vembuks, vahendab The Guardian. Kaks tundi tunnistusi andnud Paltrow väitis, et Sanderson suusatas aeglaselt talle otsa, kui näitlejanna ise rahulikult mäest laskus.

«Suusatasin ja kaks suuska tulid minu suuskade vahele, surudes mu jalgu laiali, ja siis tuli mingi keha minu vastu ja kuulsin mingit väga veidrat urinat,» kirjeldas Paltrow õnnetust.

Sandersoni advokaatide sõnul suusatas Paltrow mehele otsa, kuid näitlejanna enda sõnul ta suusamäel riskantseid sõite ei tee. Paltrow tunnistas, et ta ei ole agressiivne suusataja, olgugi et Sandersoni advokaat proovis näitlejannast just sellist muljet jätta.

Sandersoni advokaat uuris, miks Paltrow pärast õnnetust tema klienti sõimama hakkas. «Tundsin, et mind oli ära kasutatud. Olin endast väljas. Tundsin muret oma põlve pärast. [...] Vabandan, et ropendasin,» ütles Paltrow.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles