AITA LEIDA ⟩ Lähedased otsivad jõulukuul kaduma läinud 24-aastast Helarit: tema elu võib olla ohus

Merilyn Närep
, päevatoimetaja
Copy
Kadunud Helari
Kadunud Helari Foto: SA Kadunud

Helari lähedased pöördusid tema otsimise palvega SA Kadunud poole esimest korda 27. detsembril, kuid kadunuks jäi ta möödunud aasta 14. detsembril Suure-Jaani linnas. Lähedaste hinnangul võib Helari elu olla ohtu sattunud. Samuti kahtlustatakse meest kadumise päeval noore naise pussitamises.

«Tulenevalt Helari kadumisega kaasnevatest asjaoludest, sealhulgas politseipoolsest uurimisest ja lume taandumisest, alustasime OPEROGi Viljandimaa piirkonna otsingugrupiga otsingutegevuste ettevalmistamist ja teostamist maastikul, alates viimasest teada olevast Helari liikumise punktist Suure-Jaani linnast väljapoole,» kirjutatakse SA Kadunud Facebooki lehel.

Tunnistajate sõnul lahkus Helari jalgsi 14. detsembril kella 22 ajal Viljandi maakonnas Suure-Jaani linnas Välja tänaval asuvast elukohast ilma jalatsite ja talviste üleriieteta, hüpates alla teise korruse aknast. Koju tagasi noormees ei ole jõudnud ja sellest ajast ei ole tema lähedased ega tuttavad temaga kontakti saanud. Kõik isiklikud asjad jättis noormees koju.

«Helari lähedastel on suur mure noormehe elu ja tervise pärast. Tulenevalt sellest võib tema lähedaste hinnangul Helari elu olla otseselt ohtu sattunud,» seisab postituses.

24-aastase Helari tunnusmärgid:

  • pikkus 180 cm;
  • kõhn kehaehitus;
  • tumepruunid juuksed;
  • seljas tumesinist värvi sviiter, ees kiri «Tommy Hilfiger»;
  • jalas sokid.

Kui teate midagi Helari praegusest asukohast, siis andke sellest viivitamatult teada SA Kadunud 24/7 avatud infotelefonile 661 6776.

Lisaks on Helari politsei tagaotsitav. «Politsei palub kaasabi selgitamaks 24-aastase Helari asukohta, keda kahtlustatakse raske isikuvastase kuriteo toimepanemises,» kirjutas Postimees eelmise aasta detsembris. Meest kahtlustatakse Suure-Jaanis noore naise pussitamises.

Sakala andmetel kahtlustab politsei Helarit selles, et ta ründas oma elukaaslast noaga ning lõi teda korduvalt. 23-aastasel naisel õnnestus ülirasketest vigastustest hoolimata pääseda naabrite juurde ning abi kutsuda. Mees põgenes ning politsei pole teda seni tabanud.

Prokurör Marja-Liina Talimaa seletusel toimetas sündmuskohale saabunud kiirabi naise haiglasse ja politsei hakkas koguma tõendeid, et tuvastada sündmuskohalt põgenenud kahtlustatavat.

Kannatanu sai raskelt viga ning viidi Tartu ülikooli kliinikumi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles