ASTEROIDIDE SÕNUMID ⟩ Isis ja Osiris kirjeldavad sünnikaardis püha suhte teekonda: armastus, mida ka surm ei lahuta

Foto: Shutterstock
Margit Korbe
, astroloog
Copy

Iga kahe aasta tagant need kaks asteroidi ühinevad, et näidata midagi sügavama üksolemise, hingesuguluse, terviklikkuse ja armastuse kohta. Loe lähemalt, mida see maagiline Vana-Egiptuse lugu meile edastab.

Seekord tutvume asteroidide paariga Isis (42) ja Osiris (1923), mis on saanud nime Vana-Egiptuse mütoloogia järgi.

Asteroide on meie päikesüsteemis väga palju ja need moodustavad peene puru planeetide vahel. Kui aga mõni selline kosmiline liivaterake satub sünnikaardis prominentsele positsioonile, võib see inimese kohta uue tahu avada ning tema elupilti oluliselt peenhäälestada.

Asteroid Isise läbimõõduks on 100,2 km ja selle avastas 1856. aastal inglise astronoom N. R. Pogson, kellel oli ka astronoomist tütar nimega Isis. Asteroid Isisel kulub Päikesele ringi peale tegemiseks 3,82 aastat.

Asteroidi koostisse kuulub väga palju oliviini ehk teise nimega peridooti, mida asteroididevöös leidub üldiselt haruldaselt vähe. Seda rohelist karva mineraali seostatakse aga külluse, armastuse, rõõmu, spirituaalsuse, eluenergia ja noorusega. Roheline on ka südamekeskuse värv.

Asteroid Osiris on aga palju väiksem - selle läbimõõduks on vaid 13 km. Taevakeha avastasid ja nimetasid hollandi astronoomidest paar Ingrid ja Cornelis Johannes Van Heuten. Osiris teeb tiiru ümber Päikese 3 aasta ja 10 kuuga.

Umbes iga 2 aasta tagant satuvad Isis ja Osiris täpsesse ühendusse, kuid püsivad suurema osa ajast teineteisele niikuinii üsna lähedal.

Isise ja Osirise mütoloogia

Isis (egiptuse versioonis Aset või Eset) on üks iidse Egiptuse kõige olulisemaid jumalannasid. Tema nimi on kreekapärane vorm Vana-Egiptuse sõnast, mis tähistas trooni.

Isise kultus levis üle kogu Rooma impeeriumi ning teda jumaldati alates Inglismaast kuni Afganistanini. Ka tänapäeval hoitakse tema nime maausuliste seas endiselt au sees. Temas nähti maagilist tervendajat, kes suutis oma armastusega haiged terveks teha ja kadunukesed Maa peale tagasi tuua. Emana oli ta aga kõigile naistele eeskujuks.

Teda kujutati kauni naisena, kes kandis liibuvat kleiti ning tema laubal oli kas võimu tähistav sümbol või päikeseketas ning peas lehma sarved (muide, tema kultus arenes välja just Sõnni ajastul, umbes aastatel 4000-2000 e.m.a.).

Varaseimad seni leitud märkmed kirjeldasid teda lugudes, kus ta püüdis aidata surnud kuningat. Hiljem lisandus, et ta suutis pakkuda abi kõikidele surnud egiptlastele.

Seth, Osiris ja Isis Abydose templis.

Shutterstock

Müüdi järgi oli Isis maajumala Gebi ja taevajumalanna Nuti tütar. Tal olid vennad Osiris ja Seth ning ta abiellus neist esimesega - Egiptuse kuningaga. Temast sai kuninganna, kes toetas oma abikaasat ning õpetas Egiptuse naisi kangaid kuduma, küpsetama ja õlut pruulima. Ent vend Seth oli selle peale armukade ja haudus plaani, kuidas Osirisest vabaneda. Viimaks lukustas ta Osirise puukirstu, valas selle tinaga üle ning heitis Niiluse jõkke.

Kui vend oli haihtunud, tõusis Seth ise kuninga kohale. Armastav Isis aga ei suutnud oma abikaasat unustada ja otsis teda väsimatult mööda ilma taga, kuni viimaks leidiski tema elutu keha kirstu lukustatuna. Isis tõi abikaasa keha Egiptusesse tagasi, kuid sellest raevunud Seth raius elutu venna omakorda tükkideks ning pildus need mitmes kaares kaugele laiali.

Seejärel muundus Isis aga linnuks ja tõi oma abikaasa tükid ükshaaval taas tagasi – ainult üks osa jäi igaveseks kadunuks, Osirise peenis.

Oma maagilisi võimeid kasutades suutis ta Osirise tükkidest taas tervikuks kokku panna: mees oli siis sidemetes, mitte päris surnud, aga mitte ka päris elus – temast oli saanud muumia.

Üheksa kuud hiljem sünnitas Isis talle poja, kelle nimeks sai Horus. Osiris aga taandus allilma, kus temast sai surnuteriigi kuningas.

Isis kujutas täiuslikku Egiptuse naist ja ema, kes oskas jääda rahulikel aegadel tagaplaanile, kuid suutis kasutada oma tarkust ja võimeid, kui tekkis vajadus abikaasat või poega kaitsta. Paljud lood rääkisid tema maagilistest võimetest, mis ületasid Osirise ja Ra võimekust. Tema poole pöörduti, et haigetele abi paluda. Teda seostati ka Ra silma ja Siriuse tähega.

Kuula Sodiaagisosinate episoodi, milles tutvutakse Isise ja Osirisega: 

Isise ja Osirise tähendus astroloogias

Isise ja Osirise asetused sünnikaardis on eriti olulised just suhete kontektis. Isegi, kui vaadata tagasi asteroidide avastuslugudele, siis Isise puhul mängisid rolli isa ja tütar ning Osirise avastas astronoomidest paar.

Vahel on isegi arvatud, et need asteroidid võivad anda märku kaksikleegist – kahest hingest, kes tulevad ühest allikast ning on seetõttu lahutamatud ja igatsevad üle kõige taas kokku sulanduda. Igal juhul Isis räägib väsimatust pingutusest armastuse nimel ning Osiris räägib katkiolekust ja uuesti terviklikuks saamisest.

Need perioodid, mil transiitsed Isis ja Osiris teevad täpset ühendust, võivad anda meile vihjeid ja kogemusi sellise tervikliku suhte kohta – nii iseenda sees kui ka väljaspool. Suhted, mis sellel perioodil algavad, võivad kanda endas seemet ja tõotust, et see suhe täidab meie jaoks väga sügava üksolemise igatsuse.

Isise ja Osirise ühendused:

♥ 28. oktoober 2018

♥ 23. Detsember 2020

♥ 8. september 2022

♥ 14. november 2024

Lisaks nende dramaatilise loole, kus ka surm ei suutnud armastajaid lahutada, seostatakse neid kaksikleegiga, kuna nad olid nii vend ja õde kui ka abikaasad. Neil on justkui sama hinge DNA.

Osirise tükeldamine sümboliseerib hinge fragmenteerumist, kuid Isise ja Osirise ühenduste ajal võib olla võimalik seda kuidagi tervendada. Nende müüt väljendab ka, kuidas jumalik naiselik energia võib tingimusteta armastuse kaudu need lahutunud hingeosad taas kokku liita. See on lugu üksolemisest ja terviklikkusest ning kuidas leida tee sinna tagasi.

Tõeline üksolemine nõuab, et muudaksime oma perspektiivi ja avaneksime armastusele, kaastundele ja andestusele, lahustades ära mõttevormi «meie versus nemad», mis on hirmul põhinev polaarsus.

Mõned tegelevad selle energiaga iseenda sees, teised aga lisaks ka suhetes. Selle tunneb ilmselt igaüks ise ära, kas on ta on siin elus kaksikleegi teekonnal – see on midagi väga spetsiifilist.

Alustuseks tee oma sünnikaart siin astro.com lehel ja lisa sinna juurde need kaks asteroidi. Selleks sisesta numbrid 42 (Isis) ja 1923 (Osiris) paremal allpool olevasse kasti «Manual entry».

Seejärel uuri, millistesse sünnikaardi majadesse need sul jäävad ning kas kumbki on ühenduses mõne planeedi või olulise punktiga (tõusumärk, langusmärk, Kesktaevas, Kesköö, kuusõlmed). Ühendused viitavad kohe, et antud teematika on sinu elus tähtsal kohal.

Samuti võib võrrelda enda ja partneri kaarti ning märgata, kas teie Isis ja Osiris kohtuvad omavahel või muude isiklike planeetidega.

Tasub jälgida ka perioode, mil Päike liigub üle sinu Isise ja Osirise, kuna see võib tuua olulisi taipamisi antud teemades. Need perioodid võivad aidata ka iseendas suuremat terviklikkust leida, end uuesti kokku panna või vähemalt saada mingisugune niidiots, seeme või signaal, mida selleks teha on vaja. 

Mõnikord tähendavad tugevad Isise ja Osirise kontaktid kahe kaardi vahel, et sellel paaril on väga keeruline siin elus tavapärases suhtes olla - suured väljakutsed nõuavad hingelt palju. Tasub mõelda Isise ja Osirise müüdile. 

Ka numbrid räägivad

Kui läheneda nendele astoroididele numeroloogiliselt, siis nii Isise (42 = 4+2 = 6) kui ka Osirise (1923 = 1+9+2+3 = 15 = 1+5 = 6) ristsummaks tuleb 6, mis on kõrgema armastuse vibratsioon.

Nimetähtede järgi aga:

Isis = 9+1+9+1 = 20 = 2; hoolitseva ja pühendunud partneri number

Osiris = 6+1+9+9+9+1 = 35 = 3+5 = 8; ekstreemsete muutuste, materiaalse ja spirituaalse maailma ühendamise ning surma ja taassünni number

Ja pane tähele, 2+8 = 10 = 1; Isis ja Osiris kokku on üks.

Kindlasti ka märkasite, et Osirise nimi sisaldab endas ka Isist.

Sama selgelt kõneleb universum siis, kui hakkab avanema kaksikleegi teekond.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles