NIMED TEADA ⟩ Kristjan Luhamets Pauluse kirikus käinud varastest: kutsusin nad siia ja nüüd ootan (2)

Triin Roos
, Elu24 reporter-toimetaja
Copy
Tartu Pauluse kirik
Tartu Pauluse kirik Foto: Margus Ansu

Teisipäeval andis Tartu Pauluse kiriku õpetaja Kristjan Luhamets teada, et esmaspäeva lõunaajal käisid kirikus vargad, kes muukisid lahti annetuskarbi ja võtsid selle kaasa. Juba teisipäeva hilisõhtul selgusid varaste nimed. «Täna lubasid nad annetuskarbi tagasi tuua,» ütleb Luhamets Elu24-le.

Pauluse kiriku õpetaja Kristjan Luhamets teatas, et esmaspäeva lõunaajal sattusid kirikusse pikanäpumehed. «Esmaspäeval käisid vargad Tartu Pauluse kirikus. Kas tunnete ära?» kirjutas Luhamets sotsiaalmeedias ja jagas kaamerasalvestiselt tehtud jäädvustusi, kus on näha, et vargil käisid mees ja naine.

Luhamets rääkis Elu24-le, et vargad võtsid kirikust kaasa küünalde aluse küljes oleva korjanduskarbi ning kuigi seda oli hiljuti tühjendatud ja kahju pole suur, on tegu inetu. Elu24 avaldas teisipäeva õhtul artikli Pauluse kirikus toimunud vargusest. Artikli ilmumise järel saadeti Luhametsale palju vihjeid ja teisipäeva hilisõhtuks olid kirikuõpetajal kurikaelade nimed teada. «Kindlasti oli artiklist kasu, sest suurem avalik tähelepanu seab kurjategijad surve alla, kus nad tunnevad, et mõistlikum on asuda tegelema probleemi lahendamisega. Ei ole võimalik iseenda vigade eest ära põgeneda,» ütleb Luhamets.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles