RINDEJOONELT HAAPSALLU UUT ELU ALUSTAMA ⟩ 12-aastane Ukraina poiss alustas tänaval vahvliäri pere elutingimuste parandamiseks

Heveli Tuisk
, REPORTER- TOIMETAJA
Copy
Julia ja vahvliärimees Matvei
Julia ja vahvliärimees Matvei Foto: Erakogu

Venemaa vallutatud Luhanski oblastis elanud perekond pääses küüditamisest vaid tänu valedele, ning hea õnne läbi sai võimalikuks uus elu Eestis. Mingis luksuses ja Eesti maksumaksja rahade najal ei elata, leiba teenib lauale lausa 12-aastane perepoeg. «Elasime kuu aega keldris praktiliselt vaid vee ja leiva peal. Oleme väga tänulikud siinse sooja vastuvõtu eest,» sõnab pereema Julia.

Ukrainast, Luhanski oblastist pärit üksikema Julia elab nüüd kahe pojaga Haapsalus tikutopsi suuruses kahetoalises korteris. Tegelikult on tal neli last, kellest kaks on juba oma elu peal. Kuigi mingit erilist luksust nende uues kodus pole, sõnab naine, et on Eestis ääretult õnnelik ja Ukrainasse tagasi ei kipu.

«Meie riigis on sõda ju kestnud aastaid. Uskusime lõpuni, et sõda minu kodukohani ei jõua ja Venemaa seni vallutatud aladest kaugemale tulla ei soovi,» elas Julia 24. veebruaril alanud sõja ajal enda sõnul endiselt justkui roosas idüllis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles