Põlvamaa rahvas marus: see toob endaga kaasa korvamatu kahju kohalikele elanikele ja loodusele (11)

Annaliisa Köss
, reporter-toimetaja
Copy
Saesaare paisjärv.
Saesaare paisjärv. Foto: Mati Määrits / Lõuna-Eesti Postimees

«Oleme veendunud, et järve likvideerimine ja väljakujunenud ökosüsteemi lõhkumine toob endaga kaasa korvamatu kahju nii kohalikele elanikele, ettevõtetele kui ka loodusele,» seisab rahvaalgatus.ee lehel, kus nõutakse Põlvamaal asuva Saesaare paisjärve likvideerimise protsessi kohest peatamist.

16. märtsil andsid Saesaare paisjärve äärsete Kiidjärve, Valgesoo, Eoste ja Taevaskoja külade elanikud ja mitmed kohalikud ühingud eesotsas MTÜga Taevaskoja-Kiidjärve Puhkeala ühisloomesse rahvaalgatuse, milles nõutakse Saesaare paisjärve likvideerimise protsessi kohest peatamist, seisab rahvaalgatus.ee lehel.

«Oleme kindlalt veendunud, et järve likvideerimine ja väljakujunenud ökosüsteemi lõhkumine toovad endaga kaasa korvamatu kahju kohalikele elanikele ja ettevõtetele, loodusele ja Põlva maakonnale väga olulisele turismisektorile,» märgitakse avalduses. Lisatakse, et töösse võetud paisjärve likvideerimise protsessis pole arvestatud järveäärsete elanike ja ettevõtjate ligi sajaprotsendilist toetust järve säilitamisele.

Kommentaarid (11)
Copy
Tagasi üles