Nõmme elanikke šokeeris tänaval avanenud vaatepilt, politsei alustas kriminaalmenetlust (5)

Ketlin Kruse
, reporter
Copy
Surnud varesed.
Surnud varesed. Foto: Erakogu/Facebook Nõmmekad

Lääne-Harju jaoskonna menetlustalituse juht Raigo Prants sõnas, et tegemist on juba teise sarnase juhtumiga, kus Lääne-Harju piirkonnas on tänaval surnud varesed.

Nõmme elanikele avanes mõned päevad tagasi raputav vaatepilt – kortermajade hoovis olid surnud varesed. 

«Mis toimub? Männikul igal nurgal surnud varesed,» nentis Nõmmel, Valdeku tänaval elav Kristiina. Viimase sõnul oli ühe maja ees kogu neli surnud varest. Õõvastav vaatepilt avanes talle 22. märtsi keskpäeval. «Kui mööda Valdeku tänavat jalutada, siis kohtab neid veel,» nentis sealne elanik.

«Tundub, et mõni idioot on meelt lahutanud,» sõnas üks kogukonnagruppi postitatud fotode all. Täpne vareste hukkumise põhjus ei ole aga teada. «Valdekus üks naine söödab saiaga linde pidevalt. Võib-olla on nüüd tulemus käes,» spekuleeris üks. Teine aga lisas: «Keegi mürki pannud, söövad ju kõike need varesed...» Mitmed kohalikud viitasid aga õhupüssiga laskmisele.

Surnud varesed
Surnud varesed Foto: Erakogu/Facebook Nõmmekad

Lääne-Harju jaoskonna menetlustalituse juht Raigo Prants sõnas, et tegemist on samas piirkonnas juba teise sarnase juhtumiga. 

«Konkreetsest juhtumist politseid teatud ei ole ja asjaolude täpsustamiseks võtame ühendust ka postituse avaldajaga,» nentis Prants, lisades, et suhtuvad sellistesse juhtumitesse tõsiselt. «Politseinikud lähevad kohapeale tõendeid koguma ja läbi vaatama ümbruskonna videokaameraid.»

Politsei alustas kriminaalmenetlust karistusseadustiku paragrahvi alusel, mis käsitleb looma julma kohtlemist. «Avalikus kohas relvataolise esemega laskmine ei ole lubatud ja samuti ei tohi elusloomad lasude tõttu saada viga või surma,» lisas Prants.

Nõmme linnaosavalituse avalike suhete nõunik Andra Roosa sõnas, et ka neile kõnealuse juhtumi kohta kaebuseid laekunud ei ole. «Andsime saadud informatsiooni edasi kohalikule munitsipaalpolitsei peaspetsialistile. Surnud linnalooma leides tuleb ühendust võtta Varjupaikade MTÜ’ga,» lisas Roosa. 

Kommentaarid (5)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles