JÄI VAHELE ⟩ Prints William šokeeris poolakaid (1)

Betty Ester-Väljaots
Copy
Walesi prints William kahepäevasel üllatusvisiidil Poolas, kus kohtus ka Ukraina sõjapõgenikega.
Walesi prints William kahepäevasel üllatusvisiidil Poolas, kus kohtus ka Ukraina sõjapõgenikega. Foto: Czarek Sokolowski/AP

Poola pealinnas Varssavis õhtust sööma läinud restoranikülastajad ei uskunud oma silmi. Keset pulbitsevat pubimelu istus Suurbritannia tulevane kuningas.

Butero Bistro nimeline söögikoht Varssavis oli broneeritud prints Williami meeskonnale, kes saatsid kuninglikku tema kahepäevasel üllatusvisiidil Poola. Walesi printsi heaks töötavad nõunikud ja abid sättisid ennast õhtusöögile, kui prints ennast kaasa pakkus, vahendab Daily Mail. Printsi pressiesindaja sõnul oli tegemist meeleoluka õhtuga ning seltskonnal oli hea meel koos bossiga aega veeta.

Prints William tellis endale einevõileiva, mida serveeritakse koos friteeritud kartulite – ja majoneesikastmega. «Ta sõi taldriku puhtaks, nii et me võtame seda komplimendina,» ütles Butero Bistro omanik Paweł Zasim. Tal polnud vähimtaki aimu, et tema peamiselt võis tehtud toite pakkuvat söögipaika külastab Walesi prints. «Meil oli Daisy nimele 12 inimesele broneeritud laud. Pidi olema Daisy sünnipäev. Siis, aga tuli kuskilt turvamees, kes ütles, et pole siin mingit Daisy sünnipäeva ning sisse astus prints William. Ta liitus seltskonnaga, kes oli veidi varem saabunud ja nad olid meil kokku kolm tundi.»

Troonipärija tulek tekitas palju melu ning kohalikud klõpsisid pilte, kus prints istub taustal. Nüüd on bistroos ka kleeps toolil, kus prints istus. Butero Bistro avati eelmise aasta novembris ning söögikoht reklaamib ennast LGBTQ+ liikumist toetava paigana.

Tulevane kuningas külastas eile Rzeszówi linna juures asuvat sõjaväelinnakut, kus paiknevad briti väed.

Walesi prints William üllatusvisiidil Poolas Rzeszówis briti sõjaväelasi tervitamas. 
Walesi prints William üllatusvisiidil Poolas Rzeszówis briti sõjaväelasi tervitamas. Foto: POOL/REUTERS

Walesi prints tänas sõjaväelasi olulise rolli eest Ukraina aitamisel. Kahepäevase üllatusviisi teisel päeval kohtus Walesi prints Poola presidendi Andrzej Dudaga ning asetas pärja tundmatu sõduri hauale. Prints külastas ka Ukraina põgenikele mõeldud toidupanka, kus suhtles sõja eest põgenenud ukrainlastega. Varem oli prints William külastanud Poolat aastal 2017 koos abikaasa Catherinega.

Prints William ja tema abikaasa Catherine külastasid 2017. aastal Poolat koos lastega. Paremalt printsess Charlotte, printsess Catherine, prints William, prints George.
Prints William ja tema abikaasa Catherine külastasid 2017. aastal Poolat koos lastega. Paremalt printsess Charlotte, printsess Catherine, prints William, prints George. Foto: BARTLOMIEJ ZBOROWSKI/AFP
Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles