FOTO ⟩ Viimsi pargis püüavad pilke kuused, mis on endiselt jõuluehetega kaunistatud

Triin Roos
, Elu24 reporter-toimetaja
Copy
Kuusk.
Kuusk. Foto: Dmitri Kotjuh

Facebooki gruppi «Viimsilased» on postitatud pilt kahest kuusepuust, mis endiselt jõuluehteid kannavad. Foto on tehtud Laidoneri pargis, kust leiab veel ka teisi jõulukaunistusi. «Ülevallaline jõuluehete, valguskettide ja kuuselampide teisaldus algab tavapäraselt veebruari lõpus ning kestabki märtsi lõpuni,» selgitab Viimsi valla esindaja. 

Kuigi ametlikult algas kevad sellel esmaspäeval, 20. märtsil, võib Viimsis veel ehitud kuuski kohata. Viimsi elanik jagab Facebooki grupis «Viimsilased» fotot kahest kuusepuust, mis endiselt ehteid kannavad. «Head uut aastat!» ütleb foto postitanud Konstantin pildi juures. Foto on tehtud 22. märtsil Laidoneri pargis.

Kuused Viimsis Laidoneri pargis, 22.03.2023
Kuused Viimsis Laidoneri pargis, 22.03.2023 Foto: Erakogu

«See pole ainuke koht, kus jõuluehted on alles. Eramajad ja korterid samuti ei kiirusta neid maha võtma, mõni isegi hoiab aastaringselt,» räägib Konstantin. Ka valguskett ja lumememm on endiselt pargis alles, valgusketid küll lülitati välja juba kuu aega tagasi. Kas Viimsis armastatakse jõuluaega nii palju, et ei soovita kaunistustest loobuda?

Kaunistused eramaja aias asuval kuusel 23. märtsil 2023.
Kaunistused eramaja aias asuval kuusel 23. märtsil 2023. Foto: Erakogu

Viimsi vald: kaunistused aitavad pimedat aega rõõmsamaks muuta

Viimsi vallavalitsuse ehitus- ja kommunaalosakonna juhataja Taavi Valgmäe ütleb, et ketid ja kuusevalgustus põlesid Viimsi mõisa pargis terve talve kui jõulu- ja hiljem talvevalgustus, et luua pimedal ajal parki meeleolukat atmosfääri. «Saime selles osas inimestelt palju positiivset tagasisidet. Ülevallaline jõuluehete, valguskettide ja kuuselampide ning kuuseehete teisaldus algab tavapäraselt veebruari lõpus ning kestabki märtsi lõpuni. Seda tehakse paralleelselt teevalgustuse käidutöödega, et mitte eraldi eemaldamisele valla eelarvet kulutada,» selgitab Valgmäe. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles