ENNE JA PÄRAST ⟩ Tuhande euroga saab teha imesid: ajale jalgu jäänud Mustamäe korterist sai tõeliselt lummav kodu

Annaliisa Köss
, reporter-toimetaja
Copy
«Kodud rahaks» korter enne ja pärast värskenduskuuri.
«Kodud rahaks» korter enne ja pärast värskenduskuuri. Foto: «Kodud rahaks» / Kanal 2 / Elu24 kollaaž

Kodukujundussaade «Kodud rahaks» võttis seekord ette Mustamäe paneelmaja päevinäinud korteri, millele kinnisvaramaakler väljaüürimiseks mitte mingit lootust ei andnud. Saate meeskond võttis aga eesmärgiks luua mittemidagiütlevast korterist lummav kodu.

Ausaid ja häid kortereid on Mustamäel tuhandeid, kuid saatejuht Keili Sükijainen ja sisustusentusiast Merlin Miido valisid nende seast ühe, millele kahe nädala, 1000 euro ja korteriomaniku entusiastliku tegutsemisega uus ilme anda.

Üürikodu omanik Kaili ostis korteri oma esimeseks koduks juba enam kui 20 aastat tagasi ja see oli ka aeg, mil korteri ilme viimati värskendust sai.

«Kodud rahaks» korter pärast värskenduskuuri.
«Kodud rahaks» korter pärast värskenduskuuri. Foto: «Kodud rahaks» / Kanal 2

Merlin sai korterisse astudes lausa kaks ehmatavat üllatust. Lisaks sellele, et ruumika kodu seinad olid pea igast nurgast ise värvi, ei saanud ta kuidagi silmi lahti ka laiutavatelt pruunidelt diivanitelt, mille asendamine tõotas kitsa eelarve raamides tulla eriti suur väljakutse.

Imekombel oli Kailil õnnestunud aga juba kahe aastakümne eest valida välja ajatult kena köögimööbel ja see oli ainus, mida üle värvida ei tulnudki. Kinnisvaraekspert Lenne Kontor oli esimesel kohtumisel aga skeptiline, kas sellises seisus korteri kuulutust on üldse mõtet üles panna – praegusel turul on sarnaseid pakkumisi palju ja ilmselt ei jääks see teiste vahelt silmagi.

Lõpptulemus hämmastas aga kõiki positiivselt! Ka kinnisvaraekspert pidi tõdema, et pärast värskenduskuuri sai mittemidagiütlevast korterist kodu, mis konkureerib üürituru kõrgeimal astmel.

Vaata galeriist, milline oli korter enne ja milline näeb see välja pärast värskenduskuuri:

Saates «Kodud rahaks» tõttavad saatejuht Keili Sükijainen ja sisustusentusiast Merlin Miido appi korteriomanikele, kelle üürikorterid alles ootavad oma tähetundi. Et ajale jalgu jäänud või hoopis olematu disainiga korteritest üllatavalt kenad kodud saaks, on kõige olulisem leida üles kõige kavalamad ja soodsamad nipid.

Uuel hooajal saavad oma korteris sisustusmöllu teha kümme korteriomanikku igast Eesti nurgast. Tuhande euro ja Merlini ideedepagasi kasutamiseks on neil aega kaks nädalat, et avaldada lõpptulemusega muljet nii Keilile kui kohalikku turgu hästi tundvale kinnisvaraeksperdile. Sest vaid nii saab rahuliku südamega panna üles üürikuulutuse, milles pole häbi üürnikult õiglast hinda küsida ja tänu üüritulule oma järgmisi unistusi täitma hakata.

Saade «Kodud rahaks» on Kanal 2 eetris kolmapäeviti kl 20.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles